SRBI OVO BACAJU, A U NEMAČKOJ 8 EVRA ZA 15 KOMADA "U selu imam šleper toga, nisam znao da sam milioner" (FOTO)

Lepote Srbije

16:00

Zanimljivosti 0

Kada budete videli, neće vam biti dobro.

SRBI OVO BACAJU, A U NEMAČKOJ 8 EVRA ZA 15 KOMADA "U selu imam šleper toga, nisam znao da sam milioner" (FOTO)
Shutterstock

 

Posle lukovine koja se pred Vaskrs u Srbiji prodavala i za 200 dinara, sada se pojavio snimak, ovoga puta iz Nemačke, a mnogi su se začudili kada su videli šta se ustvari nalazi na rafu marketa.

Naime, sada se na društvenim mrežama pojavio snimak na kom se vidi da su na prodaju ostaci klipova kukuruza spakovani u kese.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- U Nemačkoj se prodaju ostaci klipa kukuruza. Komiljka ili kočanjka ili čutka kako se već u kom kraju Srbije zove 15 komada za 8 evra - stoji u objavi na Tviteru.

Svaki kraj Srbije ima svoj naziv za okrunjen klip kukuruza

 

 

Dakle, u pitanju je šapurika, komljika, kočanjka, tuluska ili čutka. S obzirom na to da je srpski bogat jezik, svaki kraj Srbije ima svoj naziv za ovo pa tako ostatak kukuruza ima najmanje dvadesetak naziva.

Oklasak je nusproizvod koji nastaje od kukuruza. Koristi se kao sirovina za grejanje, potpalu, ali se nekada koristio i u druge svrhe.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen na TikToku, a ubrzo se proširio i na Tviteru, tu je pakovanje šapurike koje se, kako se navodi, u Nemačkoj prodaje po ceni od 9.99 evra (na sniženju 7.99 evra).

Brojni korisnici ove mreže komentarisali su da je neverovatno da se ovo prodaje, a bilo je i onih koji su ostavili duhovite komentare.

- Šta će im? Za potpalu?", "Stoji li ova roba na polici gde je toalet papir?"Pa nije valjda da su ostali bez toalet papira?!", "Čemu služe", "Imam u selu šleper ovoga, nisam znao da sam milioner - neki su od komentara na Tviteru.

- Neko vreme sam na selu, ima to svojih mana, ali šta se sve na selu ne plaća, kupuje ili šta se sve u gradu kupuje, a na selu je džabe a razdaljina npr. 5 km... Došli drugari da roštiljamo i kupili ćumur, a ja imam granja da ispečem vola a za još deset mogu da skupim - dodao je drugi korisnik.

Jedan je potom objasnio za šta se sve koristi.

- Korišćena kočanjka za: zatvaranje balona i flaša sa rakijom kao čep, loženje vatre, roštilja a posle loze najbolja za pečenje jagnjeta na ražnju, umesto ribaće četke, u toaletu, kada se ostružu paperjaste trošice zavijale se kao cigare - objasnio je jedan Tviteraš.

 

Komentari(0)

Loading