NEMA POJMA GDE SE NALAZI SRBIJA Kanađanin ocenjivao najpoznatija srpska jela, sarmu jeo štapićima, ajvar uporedio sa kečapom
Influeser Gaj Hobeika postao je viralan na društvenim mrežama na Balkanu zahvaljujući snimku na kojem ocenjuje najpoznatija jela iz srpske tradicionalne kuhinje – ćevape u lepinji, ajvar, kajmak, urnebes i sarmu.

Rođen u glavnom gradu Libana, Bejrutu, Gaj se preselio u Kanadu, odakle je i krenuo da krči put uspešnog influensera koga na Jutjubu prati 283.000 ljudi, dok ga na TikToku prati preko milion ljudi.
Tokom probanja hrane na parkingu restorana, on je sam video naslovio sa „Srpska hrana ima takav vajb. Takođe, blizu smo da pređemo jedan milion (pratiaca)“, rekao je on.
Mnogima se nisu svidele njegove izjave
Video za sada ima 730.000 pregleda i veliki broj komentara, ponajviše zahvaljujući (ne)poznavanju geografije, a bilo je i onih koji su za probanu hranu pisali kako nije srpska.
Možda vas zanima:

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa
Možda vas zanima:

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa
Možda vas zanima:

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa
„Blizu Rusije… Ni blizu“, „Je li on to kajmak nazvao majonezom“, „Rusija?“, „Sarma sa štapićima…“, „Ne jede se sarma tako“, „To je hrana iz Bosne i Hercegovine“, samo su neki od komentara.
Tokom snimanja videa, Gaj je „malo“ promašio položaj Srbije u Evropi, te je naveo kako misli da se radi o „Maloj državi u blizini Rusije“. Influenser koji se proslavio testiranjem hrane iz svih zemalja sveta, nakon uvoda, pristupio je đakonijama sa naše trpeze. Za početak, otvaranje je započeo ćevapčićima.
– Odličnog je ukusa. 8/10, rekao je, a zatim probao, kako je sam nazvao, „pogaču s majonezom“.
– Zanemarite, ovo je neka vrsta jogurta i ukusno je. 7/10, rekao je.
Na red je došla onda i „kraljica“ trpeze – sarma. Međutim, način na koji je odlučio da jede, štapićima, mnoge je ostavio u šoku. Omiljeno jelo Srba, dobilo je ocenu 7.8/10.
Ajvar je nazvao malo jačim kečapom, odnosno, ukusnijim, i dao mu je ocenu 8,6 od 10, ali urnebes mu se dopao, te je dobio ocenu 9-.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

GENETIKA IMA NEOBIČAN RAZLOG: Zašto bebe "gube" plave oči?
Mnogi roditelji ostaju zatečeni kada plave oči njihove bebe pređu u tamnije nijanse.

Devee rečenica koje nikad ne treba da izgovorite dragim ljudima
Pazite šta govorite, neke reči znaju da zabole

Antonio napustio južnu Italiju, zbog Dušice se preselio u Šumadiju pa krstio i dobio ime Stefan: Nesvakidašnja ljubavna priča dvoje mladih - sada se zajedno bave seoskim turizmom
Da ljubav zaista nema granice na svom ličnom primeru pokazao je mladi Italijan Antonio, koji je zbog jedne Dušice promenio život, zemlju, pa čak i veru. Prešao je u pravoslavlje, krstio se i čak dobio i kršteno ime Sefan. Menjao je južnu Italiju za živopisnu Šumadiju.

"TO DUŠA NJEGOVA MIRA NEMA, PA MENE GONI": Da li je PROKLESTVO stiglo KARAĐORĐEVE UBICE? Malo ko zna JEZIVU PRIČU
Savremenici beleže da je u konaku kneza Miloša, koji se nalazio na mestu današnje Patrijaršije, jedno vreme boravila voždova glava

Priča o "šokačkim divanima": Kako se nekad provodilo vreme uz muziku i druženje u Vojvodini
U Vojvodini, bogatoj tradiciji i specifičnom načinu života, postoji jedan gotovo zaboravljeni običaj poznat kao „šokački divani“. Ovi divani bili su posebni trenuci opuštanja, druženja i zabave, najčešće uz zvuke tamburice, pesmu i priču koja je spajala ljude u neraskidivo prijateljstvo.
Komentari(0)