NEMA POJMA GDE SE NALAZI SRBIJA Kanađanin ocenjivao najpoznatija srpska jela, sarmu jeo štapićima, ajvar uporedio sa kečapom
Influeser Gaj Hobeika postao je viralan na društvenim mrežama na Balkanu zahvaljujući snimku na kojem ocenjuje najpoznatija jela iz srpske tradicionalne kuhinje – ćevape u lepinji, ajvar, kajmak, urnebes i sarmu.
Rođen u glavnom gradu Libana, Bejrutu, Gaj se preselio u Kanadu, odakle je i krenuo da krči put uspešnog influensera koga na Jutjubu prati 283.000 ljudi, dok ga na TikToku prati preko milion ljudi.
Tokom probanja hrane na parkingu restorana, on je sam video naslovio sa „Srpska hrana ima takav vajb. Takođe, blizu smo da pređemo jedan milion (pratiaca)“, rekao je on.
Mnogima se nisu svidele njegove izjave
Video za sada ima 730.000 pregleda i veliki broj komentara, ponajviše zahvaljujući (ne)poznavanju geografije, a bilo je i onih koji su za probanu hranu pisali kako nije srpska.
Možda vas zanima:
Kako napraviti pravi srpski ajvar: Tajna receptura koja se prenosi generacijama
Ajvar je nezaobilazni deo srpske kuhinje, ali recepti mogu da variraju od domaćinstva do domaćinstva. Saznajte kako napraviti pravi, domaći ajvar kao naše bake!
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
Možda vas zanima:
Kako napraviti pravi srpski ajvar: Tajna receptura koja se prenosi generacijama
Ajvar je nezaobilazni deo srpske kuhinje, ali recepti mogu da variraju od domaćinstva do domaćinstva. Saznajte kako napraviti pravi, domaći ajvar kao naše bake!
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
Možda vas zanima:
Kako napraviti pravi srpski ajvar: Tajna receptura koja se prenosi generacijama
Ajvar je nezaobilazni deo srpske kuhinje, ali recepti mogu da variraju od domaćinstva do domaćinstva. Saznajte kako napraviti pravi, domaći ajvar kao naše bake!
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
„Blizu Rusije… Ni blizu“, „Je li on to kajmak nazvao majonezom“, „Rusija?“, „Sarma sa štapićima…“, „Ne jede se sarma tako“, „To je hrana iz Bosne i Hercegovine“, samo su neki od komentara.
Tokom snimanja videa, Gaj je „malo“ promašio položaj Srbije u Evropi, te je naveo kako misli da se radi o „Maloj državi u blizini Rusije“. Influenser koji se proslavio testiranjem hrane iz svih zemalja sveta, nakon uvoda, pristupio je đakonijama sa naše trpeze. Za početak, otvaranje je započeo ćevapčićima.
– Odličnog je ukusa. 8/10, rekao je, a zatim probao, kako je sam nazvao, „pogaču s majonezom“.
– Zanemarite, ovo je neka vrsta jogurta i ukusno je. 7/10, rekao je.
Na red je došla onda i „kraljica“ trpeze – sarma. Međutim, način na koji je odlučio da jede, štapićima, mnoge je ostavio u šoku. Omiljeno jelo Srba, dobilo je ocenu 7.8/10.
Ajvar je nazvao malo jačim kečapom, odnosno, ukusnijim, i dao mu je ocenu 8,6 od 10, ali urnebes mu se dopao, te je dobio ocenu 9-.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Nekada su ih koristili stari Srbi: 30 zaboravljenih reči kojima retko ko danas zna značenje
Ovo su 30 zaboravljenih srpskih reči o kojima retko ko danas zna značenje.
NAPRAVITE SAMI Prelepa mirisna ETERIČNA ULJA iz domaće radinosti
Za sve vas koji volite projekte koje same možete da napravite kod kuće, ovaj će vam se posebno dopasti.
Život Čiča Dražine žene frapira, 1 noć sve preokrenula: Ovako muža ispratila u smrt, preživela pakao i skončala sramno
Žena Draže Mihailovića izdržala je na svojim leđima stvari koje je teško i zamisliti, kao da je snašla sva nesreća ovog sveta.
HOĆETE DA VAM SIN IMA PRAVO SRPSKO IME Simbolika imena je jako važna, zato su baš OVA nosili NAJSNAŽNIJI SRBI!
Ako je istinita ona latinska izreka da je ime znak, onda obratite pažnju koje ime ćete dati svom detetu.
OVAJ SRPSKI GRAD SU ZVALI MALI PARIZ Nećete verovati koliko je kafana imao još u doba Obrenovića
Zahvaljujući naprednim shvatanjima obor-kneza Jevrema Obrenovića, Šabac se tokom 19. veka razvija u veoma naprednu varoš. U priči koja sledi saznaćete zašto se ovaj grad naziva „Mali Pariz“
Komentari(0)