NEMA POJMA GDE SE NALAZI SRBIJA Kanađanin ocenjivao najpoznatija srpska jela, sarmu jeo štapićima, ajvar uporedio sa kečapom
Influeser Gaj Hobeika postao je viralan na društvenim mrežama na Balkanu zahvaljujući snimku na kojem ocenjuje najpoznatija jela iz srpske tradicionalne kuhinje – ćevape u lepinji, ajvar, kajmak, urnebes i sarmu.

Rođen u glavnom gradu Libana, Bejrutu, Gaj se preselio u Kanadu, odakle je i krenuo da krči put uspešnog influensera koga na Jutjubu prati 283.000 ljudi, dok ga na TikToku prati preko milion ljudi.
Tokom probanja hrane na parkingu restorana, on je sam video naslovio sa „Srpska hrana ima takav vajb. Takođe, blizu smo da pređemo jedan milion (pratiaca)“, rekao je on.
Mnogima se nisu svidele njegove izjave
Video za sada ima 730.000 pregleda i veliki broj komentara, ponajviše zahvaljujući (ne)poznavanju geografije, a bilo je i onih koji su za probanu hranu pisali kako nije srpska.
Možda vas zanima:

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa
Možda vas zanima:

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa
Možda vas zanima:

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa
„Blizu Rusije… Ni blizu“, „Je li on to kajmak nazvao majonezom“, „Rusija?“, „Sarma sa štapićima…“, „Ne jede se sarma tako“, „To je hrana iz Bosne i Hercegovine“, samo su neki od komentara.
Tokom snimanja videa, Gaj je „malo“ promašio položaj Srbije u Evropi, te je naveo kako misli da se radi o „Maloj državi u blizini Rusije“. Influenser koji se proslavio testiranjem hrane iz svih zemalja sveta, nakon uvoda, pristupio je đakonijama sa naše trpeze. Za početak, otvaranje je započeo ćevapčićima.
– Odličnog je ukusa. 8/10, rekao je, a zatim probao, kako je sam nazvao, „pogaču s majonezom“.
– Zanemarite, ovo je neka vrsta jogurta i ukusno je. 7/10, rekao je.
Na red je došla onda i „kraljica“ trpeze – sarma. Međutim, način na koji je odlučio da jede, štapićima, mnoge je ostavio u šoku. Omiljeno jelo Srba, dobilo je ocenu 7.8/10.
Ajvar je nazvao malo jačim kečapom, odnosno, ukusnijim, i dao mu je ocenu 8,6 od 10, ali urnebes mu se dopao, te je dobio ocenu 9-.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Zašto je zabranjeno smejati se prilikom slikanja za dokumente
Naše fotografije u pasošu retko su među našim najlepšim slikama. Osvetljenje u kabini za fotografisanje u SUP-u nije idealno, a dodatno nam odmaže i to što ne možemo da pokažemo svoje najlepše nasmejano lice.

VLADIKA NIKOLAJ SRPSKIM MAJKAMA: "Svaka mora svoje dete da nauči 3 stvari"
Vladika Nikolaj Velimirović govorio je da je majka biće najsličnije Bogu, da je njeno žrtvovanje za dete slično Hristovom stradanju za sav ljudski rod. Veliki mislilac i teolog poručio je majkama da uvek na umu imaju i tri važne stvari.

"KRVAVA LITIJA": Ko je bio patrijarh srpski Varnava Rosić?
U jednom od najtežih perioda srpske istorije na čelo Srpske pravoslavne crkve dolazi patrijarh Varnava koji je ostao upamćen kao veliki mučenik.

Šta tamnoputa snajka kaže o SRPSKOJ SVADBI
Mešoviti brakovi sve su učestaliji poslednjih godina. Imali smo prilike da vidimo brojne lepotice iz inostranstva koje su ljubav pronašle u Srbiji i sa svojim partnerima ovde nastavili život.

"POKOJNA BABA DOŠLA NOĆAS I VEČERALA"! Otac Predrag otkrio šta mu se dogodilo i kako je od sveštenika uzeo 100 evra VIDEO
Često se u narodu mkešalu sujeverje, običaji i tradicija, a običajima i sujeverju daje prednost u odnosu na ono što je izvorno deo hrišćanske vere. Tako postoji običaj da se tokom noći ostavi hrana za pokojnika da bi on, "kad svrati", imao šta da pojede. I sve to pod geslom - valja se.
Komentari(0)