PRVI GOLF KLUB U SRBIJI Jedan od sportova sa najvećim brojem poklonika u svetu, sve popularniji i kod nas!

J. K.

13:12

Zanimljivosti 0

Golf je već godinama popularan širom sveta, a zadnjih godina dobija na popularnosti i u našoj zemlji.

PRVI GOLF KLUB U SRBIJI Jedan od sportova sa najvećim brojem poklonika u svetu, sve popularniji i kod nas!
Shutterstock

 

Prvi golf klub u Srbiji  osnovan je 1936. godine, na Košutnjaku  zahvaljujući inicijativi kneza Pavla Karađorđevića. Izgrađeni golf teren  zadovoljavao je najviše standarde. Razvoj ovog elitnog sporta u Srbiji  zaustavio je drugi svetski rat. Tek posle sedamdeset godina izgrađena su dva golf  terena. Zahvaljujući novosagrađenim golf terenima  u Srbiji je sve više poklonika ove igre. Igranje golfa za mnoge predstavlja rekreaciju, uživanje u prirodi, ali i mesto gde se obavljaju važni poslovni razgovori.

Golf teren je idealno mesto za druženje. Golf nije sport rezervisan samo za bogate. Zadnjih godina postao je pristupačan ljudima svih društvenih slojeva. Mnogi  nikada nisu probali da treniraju golf, samo iz ubeđenja da je ovaj sport skup a u stvari  golf  je mnogo jeftiniji od skijanja. Potrebno je razbiti predrasude da je to sport samo za određenu grupu ljudi.

U Srbiji trenutno postoje samo dva terena za golf i nekoliko klubova, ali bez terena. Jedina mesta  gde zaljubljenici  golfa mogu da treniraju i da se takmiče u Srbiji  su  Golf klub „Beograd”, na Adi Ciganliji, i klub „Centar”, Žabalj u blizini  Zrenjanina. Koliko je u Srbiji golf mlad sport govori  činjenica da Srbija ima samo dvojicu profesionalnih golfera.

2002. godine  na Adi Ciganliji je osnovan Golf klub Beograd i sagrađen raskošan teren na površini od 35 hektara sa devet rupa, po svim svetskim standardima. Na samo četiri kilometara udaljenosti od centra Beograda na najlepšem delu Ade Ciganlije  smešten je Golf kompleks.

Golf Centar  Žabalj nalazi se uz magistralni put Novi Sad – Zrenjanin, opština Žabalj. Udaljen je 100 kilometara od Beograda, a 30 kilometara od Novog Sada. Prostire se na površini od 38 hektara.  U okviru kompleksa nalazi se golf teren sa devet polja dužine 2.7 kilometara. Teren poseduje sve potrebne standarde za organizovanje golf turnira.

Hajdučka česma

DOGODILO SE ČUDO Koncert Bijelog dugmeta kod Hajdučke česme se PAMTI I DANAS

Zanimljivosti

21:00

19 maj, 2024

Koncert kod Hajdučke česme je koncert najpopularnijeg rok sastava u Jugoslaviji — Bijelog dugmeta. Koncert je održan 28. avgusta 1977. godine u beogradskom parku Topčider, u blizini Hajdučke česme. Bio je to najveći rok koncert do tada održan na prostoru bivše Jugoslavije. Mnogi rok kritičari smatraju da takav muzički događaj, po svom značaju, atmosferi i velikoj energiji verovatno više nikada neće biti ponovljen.

Komentari(0)

Loading