Svi hrle u Beograd: Broj turista u Srbiji ove godine u porastu

20:00

Turizam 0

U Srbiji je u julu ove godine broj dolazaka turista bio veći za 1,2 odsto nego u julu 2023. godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Svi hrle u Beograd: Broj turista u Srbiji ove godine u porastu
Shutterstock

Kada je o noćenjima reč, njihov broj je smanjen za 4,1 odsto.

Broj noćenja domaćih turista manji je za 15,2 odsto, a stranih turista veći za 12,1 odsto, saopštili su iz zavoda.

Podsetimo, nedavno je o porastu broja turista u našoj zemlji za TV Prva govorio Ivan Vitorović, menadžer hotela, koji je istakao da je turistima Beograd najinteresantniji kao "city break" destinacija za kratki gradski odmor, gde provedu 4-5 dana u proseku.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Takođe, kada je reč o našoj prestonici, ona je dosta u prethodnoj deceniji promenila imidž - više nije prepoznatljiva samo kao grad u kome se možete dobro zabaviti noću na žurkama. U Beograd sada turisti dolaze i radi upoznavanja sa našom tradicijom, istorijom i kulturom.

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda istakao je tom prilikom da na primer novootvoreni Narodni muzej dosta privlači turiste, ali i mnogo toga drugog.

"Nije radio Narodni muzej i Muzej savremenih umetnosti koji su od velikog značaja za evropsku i svetsku kulturu,  pa potom recimo Beograd na vodi koji privlači veliki broj stranih turista  Ako govorimo o kulturnoistorijskom nasleđu, tu je Hram Svetog Save, to je svakako najpopularnije mesto na koje gosti iz čitavog sveta dolaze, i zbog lepote i značaja hrama, objašnjavanje naše istorije...", rekao je Popović ranije.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading