Najmlađa i jedna od najlekovitijih banja u Srbiji: Voda "Termalne Rivijere" leči razne bolesti

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Ukoliko ste se pitali gde da provedete vikend ili odmor, imamo predlog za vas, Bogatić i kompleks "Termalne Rivijere“, banja koju rado posećuju i domaći ali i inostrani gosti, a razloga je mnogo.

termalne rivijere
Printscreen/Facebook

Osim što ćete se odmoriti, ovo mesto lek je za mnoge boljke koje vas muče.

Kompleks "Termalne Rivijere“ koristi izuzetno kvalitetne izvore vode temperature 70 stepeni, koje se rashlađuju u zavisnosti od potreba i godišnjih doba a koje svojim hemijskim sastavom i temperaturom stvaraju izuzetan hidrotermički, hidrohemijski i hidromehanički efekat na posetioce.

Banjska voda od 70 stepeni pogodna je za lumbago, spondilozu, kožne bolesti, astmu i mnoga druga.

Lekovito dejstvo

Prema hemijskom sastavu i po karakteristikama banjska voda pripada grupi oligomineralnih sulfidnih homeotermi.

Zahvaljujući temperaturi i hemijskom sastavu ova voda se, prema nalazima Instituta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Republike Srbije, kao i NU Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu, može uspešno koristiti i u terapijske svrhe kao dopunsko sredstvo pri lečenju zapaljenskog reumatizma (reumatoidni artritis, Behtrevljeva bol), ekstraartikularnog reumatizma (fibrioziti, mioziti, panikuliti, tendiniti), posledica trauma i stanja posle preloma kostiju i hirurških intervencija na koštanom sistemu.

U poslednjih 5 godina, Termalna Rivijera je ugostila preko 200.000 posetioca, a posebno je povećan veliki porast gostiju u poslednje dve godine.

VISOČKA BANJA Skriveni dragulj Srbije koji će vas oduševiti svojom lepotom

VISOČKA BANJA Skriveni dragulj Srbije koji će vas oduševiti svojom lepotom

Turizam

19:00

26 maj, 2024

Nalazi se ispod sela Visoka, u delu gornjeg toka Velikog Rzava. U Visočku Banju retko se svraća. Sklonjena je od svih puteva, čista, nedirnuta i malo poznata turistima. Na internetu i u turističkim vodičima, Visočka Banja predstavljena je s malo fotografija i tekstova, a mesto je koje bi svakako trebalo posetiti

Komentari(0)

Loading