SKRIVENI DEO PANONSKOG MORA Istinski raj za miran odmor i rekreaciju, uživanje u prirodi i blagodatima lekovite vode

J. K.

16:00

Turizam 0

Prvi termalni izvor vode otkriven je davne 1913. godine, a dobijeni nalazi potvrdili su njenu lekovitost svrstavši je po kvalitetu rame uz rame sa termama Karlovih Vari u Češkoj i Harkanja u Mađarskoj.

SKRIVENI DEO PANONSKOG MORA Istinski raj za miran odmor i rekreaciju, uživanje u prirodi i blagodatima lekovite vode
Printscreen

 

Smeštena na obodu istoimene Park šume, nadomak Apatina i Dunava, Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Junaković" Apatin predstavlja istinski raj za miran odmor i rekreaciju, uživanje u prirodi i blagodatima lekovite vode.

Sa željom da se lekovita voda ponudi većem broju pacijenata, RH centar "Junaković" Apatin počinje sa radom 1983. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banja Junaković Apatin (@banjajunakovic)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Termomineralna voda iz izvora RH centra "Junaković" Apatin spada među natrijum hloridno-hidrokarbonatne i slabo sumporovite vode. Ovakve vode se sreću na teritoriji Srbije i imaju dugu tradiciju primene u balneološkoj praksi. Voda sadrži malo CO2 u gasovitom stanju tako da se ne može svrstati u ugljeno kisele vode. Izmerena granična vrednost sulfida (0.9mg na 1 litar vode) ima balneološki značaj, te ovu vodu svrstava u kategoriju sulfidnih i mogu joj se pripisati indikacije sulfidnih voda.

Vode RH centra "Junaković" Apatin potiču sa dubine od 700m i dostižu temperaturu od 50ºC. Po svom kvalitetu spadaju u isti red kao i one u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku.

 

Kombinacija hidroterapije i grupnih ili individualnih vežbi u terapijskom bazenu ili hidromasažnim kadama, pod kontrolom terapeuta, postižu se odlični rezultati u lečenju reumatskih, neuroloških i ortopedskih oboljenja, a svoje blagotvorno dejstvo pokazala je i u oblasti ginekologije, posebno u lečenju steriliteta. Od 2019. godine u RH centru "Junaković" Apatin sprovodi se i edukativni program prevencije nastanka i razvoja komplikacija kod osoba obolelih od šećerne bolesti.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Junaković" Apatin poznata je po odličnoj ponudi, te se lako može naći ono što svakom gostu odgovara. Pored kompleksa otvorenih bazena, gostima je na raspolaganju i mini spa i wellness centar sa finskom saunom, boditherm kabinom, hidromasažnom kadom, tuševima doživljaja i tepidarijumom. Nakon dvosatnog boravka u spa i wellness centru, kada su telo i mišići opušteni, masaža predstavlja savršen završetak.

 

Za ljubitelje sporta obezbeđeni su kuglana i teren za odbojku na pesku. Za one koji vreme žele da provedu u prirodi nezaobilazna je staza zdravlja kroz Park šumu Junaković.

U sklopu objekta je veliki restoran sa 450 sedišta i restoran “Galerija”, kapaciteta 50 osoba, “a la carte” restoran savremenog dizajna koji ispunjava Vaše najistančanije zahteve i zamisli. Pogodan je za manje proslave, rođendane, venčanja, seminare, prezentacije itd.

Banja Junaković na mapi: 

 

 

Za više informacija OVDE

Komentari(0)

Loading