SVE LEPOTE SRBIJE NA JEDNOM MESTU 43. Međunarodni sajam turizma otvoren na Beogradskom sajmu

J. K.

18:47

Turizam 0

Na Beogradskom sajmu je otvoren 43. Međunarodni sajam turizma, koji će trajati do 27. marta, a u okviru kojeg će biti održane još dve sajamske manifestacije 12. Međunarodni sajam vina Beovajn (Beowine) 25 i 26. marta i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca-oprema od 24 do 27. marta.

SVE LEPOTE SRBIJE NA JEDNOM MESTU 43. Međunarodni sajam turizma otvoren na Beogradskom sajmu
Printscreen

 

Novi logotip i novi brend turističke organizacije Srbije biće predstavaljen tokom trajanja sajma, sa ciljem da se u budućnosti komunicira sa ljudima koji žele nova iskustva i memorije, a što predstavlja polaznu osnovu za novi identitet Srbije kao turističke destinacije.

Osnovna ideja novog bredna je kontrast, dualnost. Brend koji sa jedne strane nosi nešto lično i spontano, dinamično, a sa druge strane pokazuje stabilnost, pouzdanost i tradiciju Srbije kao destinacije. Za potrebe promocije novog identiteta Srbije posebno je kreirano, i implementirano u logotip, novo namensko pismo (font). Font će postati javno dobro kao važan deo identiteta zemlje. Ideja novog brenda je da se turisti više osvrnu na na Srbiju kao turističku destinaciju i posvete joj više vremena i prostora, a sa ciljem da se uz doživljaje promoviše širem auditorijumu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Štand Turističke organizacije Srbije obogaćen je ove godine raznovrsnim programom. Na tri pulta predstavili su se gosti iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Skijališta Srbije i Viminacijuma, koji su se družili a posetiocima štanda.

Foto: J. K.
 

Nezaobilazna postavka na štandu jeste višedimenzionalni tunel Srbija. Doživi. Posetioci imaju priliku da prolaskom kroz posebno dizajniran tunel dožive da su na nekoj od fantastičnih destinacija u Srbiji koji im uz prateću animaciju pružaju baš takav utisak.

Smenjuju se prostranstva Zlatibora, dunavskog plaventila, beogradske panorame i prelepa kripta Hrama Svetog Save. Takođe, pored ove atrakcije, posebno mesto štanda zauzimaju Fotografije za ponesti, Srbija. Doživi, gde  uz pomoć najnovije tehnologije „Photo Boot“, posetioci mogu da se fotografišu biranjem svoje omiljene destinacije, a uz to mogu da ponesu sa sobom fotografiju sebe, na izabranoj lokaciji. Pored toga, specijalna atrakcija na štandu je i Doživljaj srednjovekovne Srbije i ptica soko koja simbolizuje slobodu i pobedu. Sokolari iz Braničevskog okruga, porodica Nikolić, u tradicionalnim srednjovekovnim odorama predstavljaju bogatu istoriju Srbije na poseban način. Svako ko želi može da se slika sa sokolom.

Ono što je zanimljivo je i to da će posetioci moći da testiraju svoje poznavanje Srbije kroz kviz znanja putem aplikacije koja je izložena na štandu, a najuspešniji sa sobom nose brojne nagrade.

Foto: J. K.
 

U skladu sa stalnom tendencijom unapređenja pristupačnog turizma, na štandu TOS-a predtsavljena je i Taktilna izložba Narodnog muzeja Leskovac i Narodnog muzeja Požarevac, kao i program Arheološkog parka Viminacijum.

Foto: J. K.
 

Ovde možete pogledati gde će biti smešteni ovogodišnji izlagači na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu: 

 

Beogradski sajam na mapi: 

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading