PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

20:00

Turizam 0

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

seoski turizam
Foto: Rina

- Iako smo na početku imali mali strah kako će sve ići, odlučili smo se za seoski turizam. To se pokazalo kao pun pogodak jer gosti koji nam dođu su prezadovoljni ambijentom, dobrom hranom, a ono što je najvažnije uvek nam se rado vraćaju. Trudimo se da kad ovde dođu da se odmore, nadišu i napune baterije pre nego što se vrate u grad. Ukoliko neko zaista želi da se odmori onda nema boljeg načina, nego da to učini dolaskom na selo, rekao je za RINU Branko.

Trbovićima su u pokretanju sopstvenog biznisa od velike pomoći bile subvencije koje dodeljuje lokalna samouprava. Njihovo domaćinstvo koje je među prvima u selu Ozrem otvorilo svoja vrata za goste obišao je i prvi čovek opštine Dejan Kovačević.

– Sve više ljudi žele da dođu na selo, da se odmore i da kada se vrate u gradsku vrevu mogu da nastave da rade. Ono što je zanimljivo za ovaj kraj, jeste da oni imaju svoju izvorsku vodu, koja je kvalitetna i čak nemaju potrebu da koriste hemiju. To je nešto što mi treba da koristimo na teritoriji čitave opštine Gornji Milanovac, naše prirodne resurse koje imamo na svakom koraku i našu ubedljivo najlepšu prirodu koju Šumadija ima – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Inače, na teritoriji opštine Gornji Milanovac ima preko preko 130 registrovanih gazdinstava koja se bave seoskim turizmom, što je veliki napredak.

- Cilj nam je da ove godine premašimo broj od sto hiljada noćenja na teritoriji opštine. Gornji Milanovac jeste industrijski grad i ima ogroman industrijski potencijal, ali s obzirom na to da imamo 62 sela na našoj teritoriji, svi imaju mogućnost da se bave turizmom i nama i jeste cilj da svako domaćinstvo osnažimo da počne da se bavi seoskim turizmom, zaključio je Kovačević.

Izvor: Rina

gostilje

NEVEROVATNE PRIRODNE LEPOTE Evo zašto su i kraljevi dolazili na Zlatibor (FOTO)

Turizam

19:00

11 jun, 2024

Zlatibor - Da je Zlatibor planina izuzetne lepote, otkrili su i sami kraljevi. Početak razvoja turizma na ovoj planini vezuje se za daleku 1893. godinu, kada je u posetu stigao srpski kralj Aleksandar Obrenović. I od tada je ova planina nezaobilazna turistička destinacija, sa pravom nosi epitet vazdušne banje, a to osete svi koji ovde kroče.

Komentari(0)

Loading