MISTIČNA PIRAMIDA U SRBIJI Dom vanzemaljaca i skrivenog blaga?

Jelena Vamović

13:20

Turizam 0

Sa vrha ove planine možete videti Avalski toranj i ušće Dunava i Save.

MISTIČNA PIRAMIDA U SRBIJI Dom vanzemaljaca i skrivenog blaga?
shutterstock

 

Svojstveno za planinu Rtanj je da se za nju vezuju brojne legende kao što su glasine o skrivenom blagu, tajne o vanzemaljcima i vatrenim sferama koje lete nad njom, priče o pozitivnoj energiji koju emituje, ali i neverovatna lepota, veličina, savršen geometrijski oblik i lekovito bilje koje raste samo ovde, čine Rtanj misterioznim mestom čije tajne još nisu otkrivene.

shutterstock

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Neki smatraju da je ova planina zapravo drevna piramida, dok drugi misle da ju je stvorila priroda i treće mišljenje je da je to delo više sile.

Retko lekovito bilje raste na savršeno oblikovanom obronku planine, a njegove skrivene unutrašnje delove ukrašavaju brojni podzemni potoci, pećine i pećine.

Na vrhu planine Rtanj nalazi mala kapela koju je podigla žena vlasnika rtanjskog rudnika 1935. godine, reč je o bogatoj jevrejskoj porodici Minh koja je posedovala paraćinsku fabriku štofova, kao i rudnik kamenog uglja.

Julius Minh izvršio je samoubistvo pod nerazjašnjenim okolnostima, a supruga Greta sa Juliusovom braćom preuzela je rukovođenje rudnikom. Za sećanje na svog muža, Greta je sagradila crkvicu-kapelu na vrhu planine Rtanj. Crkvu je gradilo 1.000 radnika, a danas se mogu videti samo ostaci kapele, a Šiljak je upravo prepoznatiljiv vrh zbog krsta koji se nalazi na ruševinama kapele.

shutterstock

 

Čak iako ne verujete u priče o vanzemaljcima, vatrenim sferama i energetskim poljima, ne mižete a da se ne zapitate, da li su priče o ovoj savršeno oblikovanoj planini zaista istinite. Jedna od naučno dokazanih činjenica je da Rtanj emituje vrstu energije koja je veoma korisna za zdravlje ljudi.

Snimanje je napravljeno uz pomoć specijalnog instrumenta, koji detektuje bioenergetsko i elektromagnetno zračenje. Pokazalo se da vrh „Šiljak“ obično apsorbuje energiju, dok „Svetilište“ koje se nalazi u podnožju planine skoro isključivo emituje energiju.

shutterstock

 

Najbolji način da doživite čaroliju ove planine je prošetati, popeti se na vrh planine Šiljak i uživati u neverovatnom pogledu. Vreme koje je potrebno da se popnete na vrh i ponovo spustite zavisi od vaše fizičke spremnosti. Postoji nekoliko kampova i mesta na kojima se možete odmoriti, pa slobodno zastanite i uhvatite dah.

 

Istraživanje Rtnja biće neverovatna avantura koju sigurno nećete zaboraviti. Okolina koja će se iz gustih šuma pretvoriti u kamenite pejzaže, sa čak na neravno tlo i obilje lekovitog bilja samo su neke od stvari koje vas očekuju, ako odlučite da posetite ovu planinu. Svež vazduh i divan pogled nagrade su koje vas čekaju na vrhu planine.

Komentari(0)

Loading