BISER POLIMSKOG KRAJA PONOVO ĆE ZABLISTATI PUNIM SJAJEM Ribarsko naselje na reci Lim konačno će dočekati prve turiste

Jelena Vamović

09:38

Turizam 0

Potpećko jezero na reci Lim poodavno je postalo biser polimskog kraja i turistička šansa Priboja. Omiljeno izletište svih žitelja, ne samo ribara i kupača, već i svih ljudi koji vole vodu i netaknutu prirodu.

BISER POLIMSKOG KRAJA PONOVO ĆE ZABLISTATI PUNIM SJAJEM Ribarsko naselje na reci Lim konačno će dočekati prve turiste
RINA.rs

 

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, potpisao je u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija ugovor o opremanju Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru, vredan 10 miliona dinara. Sredstva će biti utrošena za opremanje postojećih kapaciteta kako bi Ribarsko naselje, nakon tri godine od izgradnje, konačno bilo stavljeno u funkciju.

„Biće opremljen restoran sa terasom, izgradiće se još šest mesta za autokampere sa pratećim prključcima, pa ćemo sa svih 10 mesta, biti i na mapi evropskih autokampova“, kaže pomoćnik predsednika opštine zadužen za oblast turizma Miralem Gogalić i dodaje će se raditi i na uređenju šatorskog naselja za oko 100 korisnika.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

RINA.rs

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

„Naselje će se pokriti video nadzorom, opremiće se i inforcentar, kancelarijski prostor za Upravu naselja, a na Potpećkom jezeru urediće se poluolimpijski bazen za kupanje i platforma za sunčanje sa ponton kockama“, tvrdi Gogalić.

Radovi na opremanju Ribarskog naselja trebalo bi da budu okončani u do kraja godine, kao bi do narednog leta bilo stavljeno u funkciju.

Ribarsko naselje kod Priboja, raspolaže sa ukupno 28 ležajeva, odnosno 11 kućica sa dva kreveta i dva apartmana sa po tri ležaja, urađeni su i toaleti, kućica za pripremanje hrane, parkovski mobilijar, kultivisan je unutrašnji prostor naselja, dovedeni su voda i struja i asfaltiran prilazni put.

Novi sadržaji poput sportskih terena, teretana, adrenalin parkova i staza zdravlja, planirani su da se rade u narednim godinama.

RINA.rs

 

(Izvor: RINA.rs)

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading