Vredni ekolozi izvukli 200 vreća plutajućeg smeća iz Lima, otpad se zavukao u zalive i ugrožavao Potpećko jezero

18:00

Aktuelno 0

Bravo ljudi, tako se voli reka

potpećko jezero
Rina

Oni su uvek bili ti koji su pri svakoj navali smeća na reku Lim odmah stali na prvu liniju odbrane. Vredni i požrtvovani ekolozi iz Priboja svoj dragulj ne predaju nemaru pojedinaca i tako spasavaju ne samo reku, već i zdravlje svih meštana. Potpećko jezero jedno je od najkritičnijih tački, na kom se skupljao sav otpad koji dolazi Limom. Postavljenjem lančanice taj problem je smanjen, ali je ostalo dosta smeća po zalivima i na obalama, a oni su sada i to očistili.

potpećko jezero Rina
 

- Prikupljeno je više od 200 vreća plutajućeg sanitarnog otpada u poslednjoj akciji čišćenja Potpećkog jezera. Čistile su se uvlake i zalivi na potezu od brane HE “Potpeć” do iznad Ribarskog naselja. Akciju čišćenja u organizaciji Eko-udruženja “Jastreb” podržali su Mocart fondacija, Кancelarija za mlade i opština Priboj, vlasnici plovnih objekata na Limu i vikend kuća na njegovim obalama, kao i Planinarski klub Ljeskovac koji su učestvovali u čišćenju, rekao je za RINU Siniša Laković iz Eko-udruženja Jastreb.

potpećko jezero Rina
 

U okviru projekta vrednog 70 miliona dinara, Ministarstvo zaštite životne sredine je pre dve godine finansiralo postavljanje tri lančanice na toku Lima kroz opštine Prijepolje, Nova Varoš i Priboj, za prikupljanja otpada koje reka kupi sa divljih deponiju u svom gornjem toku.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Komentari(0)

Loading