3 NAJLEPŠE DESTINACIJE NA SLOVO "B" U SRBIJI Brilijantna lepota i očaravajući ambijent

Jelena Vamović

11:06

Turizam 0

3 NAJLEPŠE DESTINACIJE NA SLOVO "B" U SRBIJI Brilijantna lepota i očaravajući ambijent
shutterstock

 

BEOGRAD

shutterstock

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Smešten na ušću Save u Dunav, Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi i, pored Atine, najveća urbana celina na Balkanu. Najstariji arheološki nalazi sa njegovog područja sežu u peti milenijum pre nove ere. Pripadnici keltskog plemena su osnovali Singidunum u 3. veku pre nove ere, dok prvo pominjanje Beograda datira iz 878. godine. Tokom svoje duge i burne istorije, Beograd je osvajalo 40 armija, a 38 puta je podizan iz pepela.

Beograd je glavni grad Srbije, sa oko 1,6 miliona stanovnika. Ima prvorazredni saobraćajni značaj, kao značajno drumsko i železničko čvorište, a takođe i međunarodno rečno i vazdušno pristanište i telekomunikacijski centar. Prostire se na 3,6 % teritorije Srbije, a njemu živi 15,8% stanovništva Srbije i radi 31,2% svih zaposlenih u Srbiji.

 

BAJINA BAŠTA

shutterstock

 

Bajina Bašta je malo gradsko naselje na zapadu Srbije, ušuškana između dva najlepša dragulja zemlje: bistrih brzaka reke Drine i živopisnih šuma planine Tare. Fotografije predela koje Bajinu Baštu okružuju obišle su svet i s pravom pridobile pažnju kako domaćih, tako i stranih turista.

Danas je Bajina Bašta jedna od najinteresantnijih i najrazvijenijih turističkih destinacija u Srbiji. Najlepši biser koji nudi jeste Nacionalni park Tara, područje bogato netaknutom prirodom, endemskim vrstama biljaka i životinjama, ali i vrednim kulturno-istorijskim nasleđem koje je stavljeno pod zaštitu UNESCO-a.

 

BAČKA PALANKA 

shutterstock

 

Bačka Palanka mesto je bogate kulture, dobro očuvane tradicije, okružena plemenitom prirodom gde možete da odmorite i duh i telo.

Bačka Palanka može da se pohvali da može da ponudi ljubiteljima prirode prelepe plaže na kojima mogu da uživaju i osveže se leti, ali i da hrane ostala čula u drugim godišnjim dobima.

Gradska plaža je uređena, ima lepu terasu, fontanu, natkriveni bar, deo vode u Dunavu namenjen za kupanje obeležen je bovama, tu su spasioci i čamci za spasavanje, česme, tuševi, par kabina za presvlačenje, tereni za odbojku i rukomet na pesku, tu je odmah i šuma sa hladovinom.

Komentari(0)

Loading