![slanina](/data/images/2024-11-24/107094_shutterstock-2216287533_f.jpg)
Da li su slanina i svinjska mast zdravi - ovo je odgovor
Nutricionistkinja ima veoma interesantan odgovor.
Nutricionistkinja ima veoma interesantan odgovor.
Isprobajte recept za malo drugačiju pitu s jabukama i prisetite se kako se jelo nekad.
Ukoliko se pitate kako su to naše majke i bake "prale" mast koju su koristile kao lek, detaljno uputstvo vas čeka u tekstu
Debele svinje pretvaraju se u male rudnika zlata: Mast i čvarci dostižu rekordno visoke cene a domaćini ih sada sa slašću prave, kilogram košta preko 2.000 dinara
U eri bez struje i prvih frižidera, u srpskim selima često se koristilo zatrpavanje hrane u “trap”. Hrana se zakopavala u zemlju, posebno u zimskom periodu, da ne bi smrzla. Preko zemlje se stavljala šašina od kukuruza, kao izolacija, ali i kao orijentacija kada napadaju veliki snegovi – da se lakše nađe trap. Oni su uglavnom korišćeni za čuvanje voća i povrća.
Suncokretovo ulje nikad nije bilo skuplje, pa je zbog svoje poprilično niže cene svinjska mast postala izuzetno vruća roba.
Svinjsku mast ne može da zameni ni jedna krema iz parfimerije, a verovatno ni ne slutite koliko benefita ona nosi sa sobom.