POHOD KOJI TRAJE I NE PRESTAJE Šest decenija od kako je osnovan Kulturni centar u mestu gde su najjače odjeknule trube, veliki dani za Guču

Lepote Srbije

13:00

Manifestacije 0

Kulturni centar opštine Lučani u Guči povodom proslave dana ustanove i godišnjice održavanje Prvog dragačevskog sabora trubača, u periodu od 10-14. oktobra organizuje bogat program.

sabor trubača
Rina

"Na Pokrov Presvete Bogorodice, u porti gučke crkve, 14. oktobra 1961. zasvirala je truba i počeo „pohod koji traje i ne prestaje“, evo više od šest decenija. Taj dan obeležavamo i kao dan ustanove, Kulturnog centra, koji ove godne slavi 60 godina od osnivanja. Tim povodom, pozivamo vas da pogledate, ali i uzmete učešće u nekim od programskih sadržaja koje smo vam pripremili", kažu u Kulturnom centru Guča.

Organizovane su brojne zanimljive radionice koje čuvaju srpske običaje i tradiciju.

"Od ponedeljka do četvrtka u Muzeju trube u Guče biće održana radionica tkanja kroz koju će biti promovisano upoznavanje domaće kulturne baštine i tradicije i predavanje o starim zanatima i dragačevskim tkaljama.

POHOD KOJI TRAJE I NE PRESTAJE Šest decenija od kako je osnovan Kulturni centar u mestu gde su najjače odjeknule trube, veliki dani za Guču Lepote Srbije
 

Prolazak kroz Muzej trube, osvrt na ljude koji su u Dragačevu ostavili neizbrisiv trag , Rajku Borojević – heroinu jednog vremena", kažu organizatori.

Takođe, biće organizovane radionice slikanja, kaligrafije, koncerti, predstave, ali i takmičenje najboljih zdravičara u Srbiji.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

fića

Bolja mi je fića nego luksuzni audi sa klimom, nema para za koje bih je prodao: Nesvakidašnja povorka projezdila ulicama Nove Varoši, oko 30 starih lepotana iz čitave Srbije stiglo na Zlatar

Manifestacije

11:00

26 jul, 2024

Za ljubitelje stare Jugoslavije, a pre svega njenog simbola čuvene fiće, na padanima Zlatara održan je pravi praznik za oči i dušu. Tokom Zlatar festa na radost gađana i posetilaca održana je prva Fićijada, a glavnim ulicama Nove Varoši projezdilo je oko 30 lepotana iz čitave Srbije.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading