Dragačevci ne zaboravljaju VELIKANE koji su proslavili njihov kraj: Ulice i trg u Lučanima i Guči od ove godine nose nova imena, i to POSEBNA

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 0

Najprikladniji i najbolji način da se Dragačevo oduži imenu i delu dvojice izuzetnih stvaralaca.

Dragačevci ne zaboravljaju VELIKANE koji su proslavili njihov kraj: Ulice i trg u Lučanima i Guči od ove godine nose nova imena, i to POSEBNA
Lepote Srbije

Da se Dragečevci dobro sećaju, ali i poštuju one koji su proslavili ime njihovog mesta u Evropi i svetu, najbolje pokazuje i odluka odbornika Skupštine opštine Lučani da se ulice i trg nazovu po ljudima zaslužnim za procvat njihovog kraja. 

"Dodelom ulica, odbornici se odužili velikanima i podržali inicijative Saborskog odbora i moju lično da se dosadašnji Trg slobode u Guči, koji obuhvata plato ispred Kulturnog centra i park pored njega, preimenuje u Trg Branka V. Radičevića, i inicijativu Udruženja građana «Naše Dragačaevo» i Udruženja samoukih slikara i vajara da se deo dosadašnje ulice Bogdana Kapelana dodeli Niki Nikoli Stojiću, kulturnom posleniku iz Guče", rekao je za RINU Milivoje Dolović. 

Usvojena i inicijativa MZ Puhovo da se naziv dosadašnje ulice Rječki put menja i glasi ulica Milojka Jaćimovića. Inicijative su podržane od strane svih odbornika, imajući u vidu značaj Branka V. Radičevića i Nike Nikole Stojića za nastanak i koncept dragačevskog sabora trubača u Guči, tako i uticaj na očuvanje i negovanje sveukupne kulturne baštine dragačevskog kraja, smatrajući da je to najprikladniji i najbolji način da se Dragačevo oduži imenu i delu dvojice izuzetnih stvaralaca.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Odbornici su na sednici Skupštine opštine većinom glasova usvojili i predlog preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ da dosadašnja Radnička ulica ponese naziv ulica mr Radoša Milovanovića. U predlogu koji je MB – Namenska dostavila odbornicima navedeno je da je preminuli generalni direktor, mr Radoš Milovanović dao veliki doprinos napredku i razvoju opštine, javnih ustanova, mesnih zajednica, kulturi i sportskim manifestacijama kao i da je ceo svoj život posvetio preduzeću i opštini", dodao je Dolović.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading