LOKALNE ĐAKONIJE I NASLEĐE SRBIJE Gosti iznenađenja festivala Srpska trpeza su glumci jedne naše poznate serije (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

12:28

Manifestacije 0

Treći po redu Festival srpske trpeze u organizaciji udruženja "Čuvari ognjišta" održaće se sutra i prekosutra (10. i 11. septembra) u Beogradu na platou TC BIG Rakovica.

LOKALNE ĐAKONIJE I NASLEĐE SRBIJE Gosti iznenađenja festivala Srpska trpeza su glumci jedne naše poznate serije (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/festival Srpska trpeza

Ova jedinstvena manifestacija objedinjuje našu kulinarsku tradiciju, izvornu muziku i kulturno nasleđe.

Učenici ugostiteljskih škola kako iz Srbije, tako i iz regiona, takmičiće se u pripremi hladnih predjela, a svoja kulinarska umeća prikazaće i alasi, domaćice iz Asocijacije mama Srbije, predstavnici najznačajnih srpskih gastronomskih festivala poput "Levačke pasuljijade", "Kobasicijade" iz Turije, "Štrudlijade" iz Dolova itd.

Shutterstock/Perkelt, gulaš
 

Sa specijalnim umetničkim programom i postavkom lokalnih đakonija i nasleđa predstaviće se Turističke organizacije Zlatibora, Novog Pazara, Velikog Gradišta, Vrnjačke Banje, Mionice, Požarevca, regiona Kopaonika...

Gosti iznenađenja su glumci serije "Igra sudbine" koji će pokazati svoje kulinarske veštine.

Shutterstock/Tradicionalna jela Srbije
 

Pored uživanja u ukusima i muzici sa naših podneblja, posetioci će moći da probaju i kupe specijalitete poput suvomesnatih proizvoda, sireva, kolača, meda, slatkiša, sladoleda, rakije, vina, piva direktno od proizvođača uz specijalne festivalske popuste.

Više informacija možete naći na sajtu: FestivalSrpskeTrpeze.com

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading