LOKALNE ĐAKONIJE I NASLEĐE SRBIJE Gosti iznenađenja festivala Srpska trpeza su glumci jedne naše poznate serije (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

12:28

Manifestacije 0

Treći po redu Festival srpske trpeze u organizaciji udruženja "Čuvari ognjišta" održaće se sutra i prekosutra (10. i 11. septembra) u Beogradu na platou TC BIG Rakovica.

LOKALNE ĐAKONIJE I NASLEĐE SRBIJE Gosti iznenađenja festivala Srpska trpeza su glumci jedne naše poznate serije (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/festival Srpska trpeza

Ova jedinstvena manifestacija objedinjuje našu kulinarsku tradiciju, izvornu muziku i kulturno nasleđe.

Učenici ugostiteljskih škola kako iz Srbije, tako i iz regiona, takmičiće se u pripremi hladnih predjela, a svoja kulinarska umeća prikazaće i alasi, domaćice iz Asocijacije mama Srbije, predstavnici najznačajnih srpskih gastronomskih festivala poput "Levačke pasuljijade", "Kobasicijade" iz Turije, "Štrudlijade" iz Dolova itd.

LOKALNE ĐAKONIJE I NASLEĐE SRBIJE Gosti iznenađenja festivala Srpska trpeza su glumci jedne naše poznate serije (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Perkelt, gulaš
 

Sa specijalnim umetničkim programom i postavkom lokalnih đakonija i nasleđa predstaviće se Turističke organizacije Zlatibora, Novog Pazara, Velikog Gradišta, Vrnjačke Banje, Mionice, Požarevca, regiona Kopaonika...

Gosti iznenađenja su glumci serije "Igra sudbine" koji će pokazati svoje kulinarske veštine.

LOKALNE ĐAKONIJE I NASLEĐE SRBIJE Gosti iznenađenja festivala Srpska trpeza su glumci jedne naše poznate serije (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Tradicionalna jela Srbije
 

Pored uživanja u ukusima i muzici sa naših podneblja, posetioci će moći da probaju i kupe specijalitete poput suvomesnatih proizvoda, sireva, kolača, meda, slatkiša, sladoleda, rakije, vina, piva direktno od proizvođača uz specijalne festivalske popuste.

Više informacija možete naći na sajtu: FestivalSrpskeTrpeze.com

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading