ONAKO KAKO SU JE SPREMALE NAŠE BAKE Recept za božićnu česnicu koji će oduševiti čitavu porodicu
Recept koji vam donosimo veoma je jednostavan, a ovakvu česnicu su spremale naše bake.

Božićna česnica je neizostavni deo božićnih praznika i prema narodnim običajima obavezno treba da se nađe na trpezi. Bez obzira na razlike u običajima i pripremi, česnica za Božić jeste jedna od tradicija koja radosno spaja i okuplja ukućane oko stola.
Možda vas zanima:

Cela Jugoslavija je bila zaljubljena u nju: Glumica je volela samo jednog, njegovu smrt nikad nije prežalila
Njena životna priča nije nimalo laka

BOŽIĆNA ČESNICA PO BAKINOM RECEPTU! Jednu stvar OBAVEZNO uradite pre nego što je stavite u rernu
Božićna česnica je vrsta pogače koja se sprema, zavisno od kraja i običaja u Srbiji, na Badnji dan ili pak u rano jutro na Božić
Možda vas zanima:

Cela Jugoslavija je bila zaljubljena u nju: Glumica je volela samo jednog, njegovu smrt nikad nije prežalila
Njena životna priča nije nimalo laka

BOŽIĆNA ČESNICA PO BAKINOM RECEPTU! Jednu stvar OBAVEZNO uradite pre nego što je stavite u rernu
Božićna česnica je vrsta pogače koja se sprema, zavisno od kraja i običaja u Srbiji, na Badnji dan ili pak u rano jutro na Božić
Možda vas zanima:

Cela Jugoslavija je bila zaljubljena u nju: Glumica je volela samo jednog, njegovu smrt nikad nije prežalila
Njena životna priča nije nimalo laka

BOŽIĆNA ČESNICA PO BAKINOM RECEPTU! Jednu stvar OBAVEZNO uradite pre nego što je stavite u rernu
Božićna česnica je vrsta pogače koja se sprema, zavisno od kraja i običaja u Srbiji, na Badnji dan ili pak u rano jutro na Božić
U zavisnosti od kraja Srbije u kom se pravi, domaćice u česnicu stavljaju drvce, grančicu drena, pasulj, žito, jezgro oraha, grančicu badnjaka, novčić...
Recept koji vam donosimo veoma je jednostavan, a ovakvu česnicu su spremale naše bake.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 1 kocka svežeg kvasca
- 300 ml mleka
- 1 jaje
- 1 žumance
- 100 ml ulja
- so
- 1/2 kašičice šećera
Priprema:
Kvasac rastopite u malo toplog mleka, pa dodajte šećer i ostavite ga 30 minuta da se aktivira.
Kada je aktiviran, dodajte jedno umućeno jaje, so i ulje.
Zatim postepeno sipajte brašno, uz dolivanje preostalog mleka.
Mesite dok ne dobijete glatko testo.
Testo prekrijte čistom krpom i ostavite ga da naraste.
Na radnu površinu pospite brašno, pa premasite testo i oblikujte ga u oblik pogače.
Žumance i malo mleka umutite, pa premažite pogaču i ukrasite je po ukusu.
U podmazan pleh stavite testo, pa ga pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta, a onda smanjite temperaturu na 170 stepeni i pecite dok ne dobije lepu, zlatastu boju.

JOVAN JE BIO NAJLEPŠI SRBIN SREDNJEG VEKA I DESNA RUKA CARA DUŠANA: Zbog lepote radio ono što muškarci NE MOGU DA SMISLE (FOTO)
Stranica na Instagramu "Putevi srpske istorije" često objavljuje zanimljive priče iz srpske istorije o kojima smo malo znali, a jedna od njih je i priča o velmoži Jovanu Oliveru, desnoj ruci cara Dušana.

Kareja: Mesto tišine gde je Sveti Sava ostavio srce
Na Svetoj Gori, među uskim kaldrmisanim ulicama Kareje, skriva se sveta tišina – isposnica Svetog Save, mesto gde je prvi srpski arhiepiskop živeo, pisao i molio se.

Tri knjige koje bi, prema veštačkoj inteligenciji, svako treba da pročita barem jednom u životu
U sve digitalizovanijem svetu, veštačka inteligencija (VI) menja način na koji pristupamo i konzumiramo znanje, uključujući i kada su u pitanju knjige.

POGLEDAJTE SVOJU DECU I VIDEĆETE 3 znaka prokletstva predaka
Monah Arsenije iz manastira Ribnica otvoreno govori o duhovnoj realnosti porodičnog prokletstva, Luciferovim zamkama i smirenju kao jedinom putu ka Hristu.

Hitler ga dočekao uz najveće počasti, Tito mu zabranio povratak u zemlju: Bio najomraženiji knez, do smrti čeznuo za Jugoslavijom
Knez Pavle Karađorđević rođen je 15. aprila 1893. godine u Sankt Peterburgu.
Komentari(0)