SVAKI DAN GA ČUJETE, ALI NIKADA NE BISTE POGODILI Ovo je najneobičnije žensko ime, samo jedna devojčica u Srbiji se ovako zove

Lepote Srbije

21:00

Kultura 0

U moru raznih imena sa različitom simbolikom, ponekad je roditeljima teško da izaberu ono koje im se najviše dopada, posebno ako žele da to ne bude učestalo ime.

SVAKI DAN GA ČUJETE, ALI NIKADA NE BISTE POGODILI Ovo je najneobičnije žensko ime, samo jedna devojčica u Srbiji se ovako zove
Shutterstock

 

Roditelji u Srbiji sve češće deci daju moderna i kratka imena, poput Mia, Iva, Una ili Vid, dok se mnogi vraćaju i starim imenima poput Arsenija, Gavrila, Despot i Vasilije. U moru raznih imena sa različitom simbolikom, ponekad je roditeljima teško da izaberu ono koje im se najviše dopada, posebno ako žele da to ne bude učestalo ime.

Porodica Simonović je u tome uspela jer se njihova ćerka zove potpuno drugačije, a možda je i jedina u zemlji sa takvim imenom. Ona je najstarije dete u svojoj porodici, a njeno ime je Srbija.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Nekada su bile popularne Ane, Ljiljane, Marine, pa su nekad bile popularne Slavice, Ljubice, Mirjane, tako da svakog čuda tri dana dosta. Ako se vratimo malo u prošlost da porazgovaramo o staroslovenskim imenima koja su se davala deci na ovim prostorima, onda bismo imali Strahorada. Tako da bi to bilo mnogo čudnije nego Srbija - rekla je devojčicina mama Ana Simonović za emisiju "150 minuta".

- Mislim da samo ime jača i karakter i volju - objasnila je Srbija. Kako je navela, često se dogodi da na takmičenjima ima situaciju kada njeno ime ne napšišu na diplomi, ne prozovu je, a na međunarodnim takmičenjima misle da je na papirima napisano ime države.

Devojčica Shutterstock
 

Srbija nije jedina sa unikatnim imenom u svojoj porodici, ona ima dva brata i dve sestre, a kada se nabroje njihova imena zajedno, zaista je nemoguće da ih zaboravite. Srbija je najstarija ćerka, njena sestra se zove Sloboda, braća Miloš i Obilić, a najmlađa sestra Kruna.

- Mislim da su mi deca jaka kao što su im i imena jaka. Sloboda je prelepo ime, Miloš nosi ime po dedi, Obilić po Milošu Obiliću, a Kruna imamo dosta - objasnila je mama Ana.

Među srpskim imenama postoji nekoliko imena koja su inspirisana Srbijom, od kojih su muška Srbislav, Srboljub, Srboslav, a žensko Srbijanka. Nekada su se davala imena i po bivšopj državi Jugoslaviji - Jugoslav i Jugoslava.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

 

Otac Predrag Popović

Otac Predrag Popović sa pršutom u ruci pita - "Je li, KOLIKO STE SMRŠALI TOKOM POSTA?": Dotakao se i HISTERIJE među vernicima, pa se osvrnuo na SUŠTINU POSTA I VASKRSA

Kultura

11:00

8 maj, 2024

Otac Predrag Popović poznat je po iskrenim komentarima i objavama koje izazivaju oprečna mišljenja. Jedna takva desila se danas, na Vaskrs, u vezi sa vaskršnjim postom koji je završen. On je u njoj vernicima postavio nekoliko pitanja u vezi sa pobudama i razlozima zbog kojih su postili prethodnih nedelja.

Komentari(0)

Loading