MEDICINSKA SESTRA IZ ČAČKA IMA NAJČUDNIJE IME NA SVETU Kada se ova Srpkinja predstavi, mnogi misle da se šali

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Ona ističe da niko ne ostaje ravnodušan kada mu se predstavi i čuje njeno neobično ime. Bila je učesnik brojnih zanimljivih situacija.

MEDICINSKA SESTRA IZ ČAČKA IMA NAJČUDNIJE IME NA SVETU Kada se ova Srpkinja predstavi, mnogi misle da se šali
Shutterstock

 

Jedna medicinska sestra koja radi u Domu Zdravlja u Čačku privlači pažnju svojim imenom gde god se pojavi, a sigurni smo da do sada niste čuli da se neko tako zove. Naime, radi se Omiljenoj Drulović, čiji pacijenti ističu da je njeno ponašanje baš u skladu sa imenom.

Kada neko prvi put dođe u tu zdravstvenu ustanu i čuju kako Omiljenu oslovljavaju, obično pomisle da je neka šala ili da je u pitanju nadimak. Sa druge strane, davanje imena novorođenčetu oduvek je imalo veliki značaj u srpskoj kulturi i tradiciji jer ime mu kao lični znak, prema verovanju, određuje dalju sudbinu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Ja sam srednja sestra u porodici i tetka koja živi u Nišu mi je dala to ime. Uvek sam bila jedina osoba koja se tako zove i to mi je uvek imponovalo. Neobično je ime za ovaj kraj - rekla je Omiljena Drulović.

Naglašava da niko ne ostaje ravnodušan kada mu se predstavi i čuje njeno neobično ime. Bila je učesnik brojnih zanimljivih situacija.

- Ja sam iz Nove Varoši i tamo me svi znaju, ali kad sam stigla u Čačak, svi su mislili da mi je to neki nadimak. Ne shvataju ozbiljno i često kažu da me neko sigurno mnogo voli, pa me tako zove - priča ova medicinska sestra.

Dogodovštine sa svog prvog radnog dana u gradu na Moravi nikada neće zaboraviti.

- Kad su me predstavili jednoj od koleginica, ona je rekla: „Pa, kako je već omiljena, a tek je došla“ - rekla je uz osmeh.

Od retkih imena kroz Srbiju mogu se čuti još Savijana, Preljub, Tugomir, Trandafil itd. Međutim, trenutno su u trendu kratka imena, a Duško Radović je za sve roditelje imao važnu poruku:

- Birajte imena za svoju decu, kao da će se po njima jednog dana zvati neka ulica.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

ilustracije

Vratila se iz Amerike u Srbiju i čitavom svetu objasnila neke stvari: Maja iz Čačka ilustruje naše narodne poslovice, stranci su oduševljeni

Aktuelno

11:00

28 mart, 2024

Samo u Srbiji možete čuti da je neko pustio mozak na ispašu, da tele blene u šarena vrata i da se stolica mora zagrejati. Značenje ovih narodnih bisera razumeju samo ljudi sa ovog podneblja, ali Maja Stojanović iz Čačka svoj dar za umetnost i crtanje usmerila je upravo na ove neobične poslovice, pa ja za njih sada čuo ceo svet.

Komentari(0)

Loading