ŠTA SE KRIJE IZA IMENA POPULARNE SRPKE SERIJE Evo šta su zapravo "Kalkanski krugovi" i zašto imaju prilično mračnu pozadinu

Lepote Srbije

20:00

Kultura 0

Ako ste planirali da započnete gledanje popularne serije ili ste je već gledali, a niste znali značenje njegov naslova.

ŠTA SE KRIJE IZA IMENA POPULARNE SRPKE SERIJE Evo šta su zapravo "Kalkanski krugovi" i zašto imaju prilično mračnu pozadinu
Printscreen/Youtube

 

Druga sezona "Kalkanskih krugova" emitovaće se od subote, kada ćemo videti kakve misteriozne pojave očekuju likove ovog puta. 

Radnja serije je grupisana oko dve važne porodice za selo Dol - Petrovića i Đorđevića. Istorija njihovih odnosa seže do početka 20. veka, a sve je ispunjeno brojnim mističnim momentima koji su ostali nerešeni. U centru priče su otac i ćerka, Miona i Dejan Matić, koje tumače Ivana Zečević i Vojin Ćetković.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ako seriju do sada niste gledali, a to planirate ili se pitate šta zaista predstavlja "kalkanske krugove" i šta ta reč uopšte znači, postoji objašnjenje.

ŠTA SE KRIJE IZA IMENA POPULARNE SRPKE SERIJE Evo šta su zapravo Printscreen/Youtube
 

Ovi krugovi su bazirani na stvarnim granicama kojima je obeležavana teritorija na kojoj su se nalazili ljudi koji su oboleli od gube, odnosno lepre. Oni bi bili izdvojeni i držani su u prostoru koji je bio ograničen živim krečom. Tu granicu u selu iz serije nazivaju "kalkanskim krugovima".

Guba je hronična infektivna bolest za koju je zna još od antičkog doba, a danas se uspešno leči antibioticima. Glavni simptom odnosi se na odumiranje nerava, oštećenje respiratornog trakta, kao i kože i očiju.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Komentari(0)

Loading