OTKRIO ZAŠTO SE ZAMONAŠIO: Glumac iz "Otvorenih vrata" i bivši gitarista "Kanda, Kodža i Nebojša" je sada episkop Ilarion

Lepote Srbije

14:00

Kultura 1

Glumca Rastka Lupulovića zapamtili smo po ulozi Milančeta u seriji "Otvorena vrata", pa je posle toga odlučio da se posveti veri i zamonaši.

OTKRIO ZAŠTO SE ZAMONAŠIO: Glumac iz "Otvorenih vrata" i bivši gitarista "Kanda, Kodža i Nebojša" je sada episkop Ilarion
youtube printscreen/TV Prva

Rastko je takođe bio i gitarista u bendu "Kanda, Kodža i Nebojša". Svoj monaški život započeo 1996. u manastiru Visoki Dečani. Za igumana manastira Draganac je postavljen 2013. godine, a kao glumac je nagrađen nagradom "Zoran Radmilović"

On je dobio monaško ima Ilarion, a u novembru prošle godine je izabran za episkopa novobrdskog. 

OTKRIO ZAŠTO SE ZAMONAŠIO: Glumac iz youtube printscreen/TV Prva
 

On je otkrio šta je presudilo da izabere put hrišćanstva: 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Osećam se zasićenim i zamernim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran… U susretu sa verom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrešenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija - izjavio je svojevremeno Lupulović.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(1)

Loading
dragoljub m v p

07.02.2023 16:04

preovladalo je to sto je u srzi parazit, kao i svi koji uticu na mnjenja radno-proizvodnih struktura drustva. vladike, politicari, novinari i umetnici.