IZABRANA PRESTONICA KULTURE SRBIJE Grad dobre rakije, hrane i prirodnih lepota poneo laskavu titulu

Lepote Srbije

19:00

Kultura 0

Užice će biti prestonica kulture Srbije 2024. godine, odlučila je Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa "Prestonica kulture Srbije".

IZABRANA PRESTONICA KULTURE SRBIJE Grad dobre rakije, hrane i prirodnih lepota poneo laskavu titulu
Shutterstock

 

Radna grupa je ocenila je da je prijava Užica dobro osmišljena i utemeljena na lokalnim specifičnostima sredine, prenelo je ministartvo kulture.

Takođe i da je programski koncept sadržajan i jasan, a plan realizacije radno izvodljiv, kao i da inovativni pristup programu doprinosi razvoju kulturne ponude i kvalitetu kulturnog života zajednice.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U obrazloženju je navedeno da su podnosioci posebno vodili računa o razvoju kulturnog identiteta Užica kroz podršku promociji kulturnih vrednosti tog kraja i negovanju kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva.

Istaknuto je i da Užice prvi grad u Srbiji, a drugi na svetu u kome je pokrenuta hidrocentrala

Na konkurs "Prestonica kulture Srbije", stiglo je 12 prijava.

Ministarstvo je ocenilo da to pokazuje da su lokalne samouprave prepoznale značaj ovog projekta i njegov potencijal za razvoj kulturnih sadržaja i programa, kao i ekonomskog i ukupnog razvoja gradova i opština.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

Vuk Branković

PROKLETSTVO VUKA BRANKOVIĆA: Kako je živeo i umro najpoznatiji srpski Juda?

Kultura

21:00

8 maj, 2024

Iako se o događajima koji su joj prethodili, toku, pa i ishodu Kosovske bitke danas sa sigurnošću malo zna, teret izdaje je vekovima počivao na imenu jednog čoveka. Iako se celog života borio protiv Turaka, Vuk Branković je vremenom postao najpoznatiji "srpski Juda", a njegovo ime je postalo sinonim za strašnu i neoprostivu izdaju. Ta senka pala je i na celu njegovu porodicu. Kako sada stoje stvari - potpuno neopravdano!

Otac Predrag Popović

Otac Predrag Popović sa pršutom u ruci pita - "Je li, KOLIKO STE SMRŠALI TOKOM POSTA?": Dotakao se i HISTERIJE među vernicima, pa se osvrnuo na SUŠTINU POSTA I VASKRSA

Kultura

11:00

8 maj, 2024

Otac Predrag Popović poznat je po iskrenim komentarima i objavama koje izazivaju oprečna mišljenja. Jedna takva desila se danas, na Vaskrs, u vezi sa vaskršnjim postom koji je završen. On je u njoj vernicima postavio nekoliko pitanja u vezi sa pobudama i razlozima zbog kojih su postili prethodnih nedelja.

Komentari(0)

Loading