DODELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM NAUČNICIMA 11.februar, Međunarodni dan žena i devojaka u nauci (VIDEO)

Lepote Srbije

14:00

Kultura 0

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena i devojaka u nauci Univerzitet u Kragujevcu je po prvi put dodelio priznanja za najbolje naučnice, na 12 različitih fakulteta u sastavu Univerziteta u Kragujevcu i Istituta za informacione tehnologije.

DODELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM NAUČNICIMA 11.februar, Međunarodni dan žena i devojaka u nauci (VIDEO)
Printscreen

Ujedinjene nacije proglasile su 11.februar za Međunarodni dan žena i devojaka u nauci, kako bi se osiguralo potpuno i jednako učešće žena i devojaka u nauci.

Ljiljana Petrović, prorektorka za naučno-istraživački rad Univerziteta u Kragujevcu, dodelila je priznanja najboljim naučnicama, i navela da joj je veoma drago što je Univerzitet prepoznao i shvatio važnost ravnopravnosti žena:

- Znam koliko je teško baviti se naukom i dobiti dobre naučno-istraživačke rezultate, i koliko je zadovoljstvo biti najbolji u okviru svoje isntitucije, jer se i sama bavim naukom 25 godina.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Najveći broj bodova u naučno istraživačkom radu Univerziteta u Kragujevcu u toku 2021. godine ostvarila je asistentinja sa Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, Tijana Šušteršič.

Ona je navela da joj je velika čast i privilegija biti jedna od ovogodišnjih dobitnica, i što je Univerzitet prepoznao njen trud, rad, dugogodišnje odricanje i ulaganje u nauku:

- Mislim da je ovo odlična prilika da pokažemo mladim devojčicama i devojkama da nauka nije ništa strašno, da možemo da se bavimo naukom I da je izuzetno interesanta, kao i da ih tim povodim podstaknemo da se bave naukom i istraživanjem.

Izvor: glas šumadije

nacionalna klasa

Šta je PISALO na kombinezonu Flojda iz "Nacionalne klase“?

Kultura

15:00

17 septembar, 2024

FILM "Nacionalna klasa" stekao je veliku popularnost kada je izašao u bioskope 1978. godine, a glavnog glumca, Dragana Nikolića, koji je u ovoj dramakomediji igrao vozača trkačkih automobila Branimira Mitrovića Flojda, vinula je u zvezde srpskog glumišta.

Komentari(0)

Loading