ZABAVA ZA SVE GENERACIJE U Kragujevcu od 21. decembra startuje "Korzo na ledu"

Lepote Srbije

21:00

Manifestacije 0

Od 21. decembra u Kragujevcu počinje dvomesečni „Korzo na ledu“

ZABAVA ZA SVE GENERACIJE U Kragujevcu od 21. decembra startuje "Korzo na ledu"
Promo

 

Grad Kragujevac će ove godine, 21. decembra, na Trgu Svetog Đorđa u centru, prvi put za svoje sugrađane otvoriti klizalište, u okviru dvomesečne manifestacije „Korzo na ledu“, koju će pratiti bogat zabavni, kulturno - umetnički i muzički program kragujevačkih ustanova kulture.

 Ideja je da u specifičnom i teškom vremenu, kreiramo zabavni i kulturni sadržaj koji će biti dobar za naše sugrađane svih generacija, od dece do baka i deka, a u cilju dobrog raspoloženja tokom zimskih meseci, edukacije i zdravog duha, rekla je Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje. Manifestacijom „Korzo na ledu“ želeli smo da naša deca ne idu u druge gradove na klizališta ali i da ih odgajamo i negujemo tako da sve što požele mogu da nađu i imaju u našem gradu. Trg Svetog Đorđa nije prevelik ali je ušuškan i dočaraće atmosferu intimnog, porodičnog trenutka, koji ovaj nastupajući period godine nosi sa sobom. Lokacija koju smo odredili tehnički je najviše odgovarala klizalištu, a od 21. decembra do 21. februara, za prateći program zadužene su kragujevačke ustanove kulture, CNTK „Abrašević“, Knjaževsko srpski teatar, Pozorište za decu i omladinu, Muzički centar, Dom omladine. Jako je važno kulturu približiti sugrađanima, a program koji je osmišljen prilagođen je svim uzrastima i nameće povratak u lepa vremena, kazala je Ana Petrović, izrazivši nadu da će ova prva godina „Korzoa na ledu“ biti dobra i pokazna, a čim ona prođe krenuće se u pripreme za novu sezonu, koja će biti još atraktivnija i zanimljivija.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 Klizalište će raditi svakog dana od 9 do 22 sata, a za sigurnost klizača biće zaduženi profesionalci iz SPD Radnički. Cena po satu klizanja biće 200 dinara, što je zbog bezbednosti klizača i samog doživljaja, preporuka ljudi koji se bave klizalištima po Srbiji, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Po završetku đačkog raspsuta, za učenike će po školama biti određen i raspored za besplatne termine na klizalištu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading