Gibanica s mladim lukom: Ako nikad niste probali ovo, sad je prilika, vrhunska je zaista

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Umesto mladog luka, možete da koristite propržen praziluk

posna gibanica
Shutterstock

Sastojci:

* 1/2 kg punijih kora za gibanicu

* 300 g tvrdog izmrvljenog sira

* 2 jajeta

* 1 dl ulja

* 1 dl kisele vode

* 1 veza mladog crnog luka

Priprema:

1. Umutite jaja, dodajte sir, ulje i kiselu vodu, sve sjedinite i na kraju dodajte iseckan crni luk. Promešajte i time filujte kore.

2. Raširite koru, rasporedite po dve kašike fila, preklopite levu i desnu stranu do sredine kore, na sastavu kora rasporedite još 1 kašiku fila, zatim zamotajte koru u rolat.

3. Radite tako dok ne potrošite materijal. Kore ređajte u podmazan pleh. Ostavite dve kašike fila, pa premažite preko kora.

4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta. Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom da se malo prohladi. Služite toplo uz dodatke po želji.

@lepotesrbijee Narodna verovanja u Srbiji koja ste verovatno čuli od svojih baka i deka #fy #fypシ #foryoupage #viral #viralvideo #srbija #fyp #lepotesrbije #viraltiktok ♬ original sound - LepoteSrbije
palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading