Gibanica s mladim lukom: Ako nikad niste probali ovo, sad je prilika, vrhunska je zaista
Umesto mladog luka, možete da koristite propržen praziluk
Sastojci:
* 1/2 kg punijih kora za gibanicu
* 300 g tvrdog izmrvljenog sira
* 2 jajeta
* 1 dl ulja
* 1 dl kisele vode
* 1 veza mladog crnog luka
Priprema:
1. Umutite jaja, dodajte sir, ulje i kiselu vodu, sve sjedinite i na kraju dodajte iseckan crni luk. Promešajte i time filujte kore.
2. Raširite koru, rasporedite po dve kašike fila, preklopite levu i desnu stranu do sredine kore, na sastavu kora rasporedite još 1 kašiku fila, zatim zamotajte koru u rolat.
3. Radite tako dok ne potrošite materijal. Kore ređajte u podmazan pleh. Ostavite dve kašike fila, pa premažite preko kora.
4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta. Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom da se malo prohladi. Služite toplo uz dodatke po želji.
OD STAROG HLEBA NAPRAVITE SLATKIŠ Sočna pita sa suvim voćem, gotova za 5 minuta!
Neverovatno ukusna poslastica od starog hleba, inenadićete se koliko se lako pravi a svi ukućani će je obožavati.
PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara
Donosimo vam najbolji recept za lovačku salatu, koja se sprema jednostavnije od ajvara.
OBARA S NOGU SLOVENCE I ITALIJANE Branka neumorna i u penziji, najponosnija na specijalitet koji je naučila od svekrve a to je slatko od šljiva punjeno orahom
Za žene na selu, naročito starije životne dobi karakteristično je da se bave pripremom zimnice, slatke ili kisele i uglavnom je to za porodične potrebe i za bliže prijatelje.
OD MAĐARSKE DO SRPSKE KUHINJE Riblji paprikaš koji oduzima dah!
Riblji paprikaš je jedno od najstarijih i najpoznatijih jela koje potiče iz mađarske kuhinje ali je postalo popularno i kod Srba naročito na severu Bačke.
Komentari(0)