Gibanica s mladim lukom: Ako nikad niste probali ovo, sad je prilika, vrhunska je zaista

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Umesto mladog luka, možete da koristite propržen praziluk

posna gibanica
Shutterstock

Sastojci:

* 1/2 kg punijih kora za gibanicu

* 300 g tvrdog izmrvljenog sira

* 2 jajeta

* 1 dl ulja

* 1 dl kisele vode

* 1 veza mladog crnog luka

Priprema:

1. Umutite jaja, dodajte sir, ulje i kiselu vodu, sve sjedinite i na kraju dodajte iseckan crni luk. Promešajte i time filujte kore.

2. Raširite koru, rasporedite po dve kašike fila, preklopite levu i desnu stranu do sredine kore, na sastavu kora rasporedite još 1 kašiku fila, zatim zamotajte koru u rolat.

3. Radite tako dok ne potrošite materijal. Kore ređajte u podmazan pleh. Ostavite dve kašike fila, pa premažite preko kora.

4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta. Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom da se malo prohladi. Služite toplo uz dodatke po želji.

@lepotesrbijee Narodna verovanja u Srbiji koja ste verovatno čuli od svojih baka i deka #fy #fypシ #foryoupage #viral #viralvideo #srbija #fyp #lepotesrbije #viraltiktok ♬ original sound - LepoteSrbije

Komentari(0)

Loading