Gibanica s mladim lukom: Ako nikad niste probali ovo, sad je prilika, vrhunska je zaista
Umesto mladog luka, možete da koristite propržen praziluk
Sastojci:
* 1/2 kg punijih kora za gibanicu
* 300 g tvrdog izmrvljenog sira
* 2 jajeta
* 1 dl ulja
* 1 dl kisele vode
* 1 veza mladog crnog luka
Priprema:
1. Umutite jaja, dodajte sir, ulje i kiselu vodu, sve sjedinite i na kraju dodajte iseckan crni luk. Promešajte i time filujte kore.
2. Raširite koru, rasporedite po dve kašike fila, preklopite levu i desnu stranu do sredine kore, na sastavu kora rasporedite još 1 kašiku fila, zatim zamotajte koru u rolat.
3. Radite tako dok ne potrošite materijal. Kore ređajte u podmazan pleh. Ostavite dve kašike fila, pa premažite preko kora.
4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta. Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom da se malo prohladi. Služite toplo uz dodatke po želji.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Komentari(0)