Napravite je još danas: Fantastična lenja pita sa šljivama koja se brzo pravi a još brže jede
Napravite je još koliko danas – fantastična lenja pita sa šljivama koja se brzo pravi a još brže jede.
Ako tražite savršeni voćni kolač koji je jednostavan za pripremu, a može biti i odličan izbor za doručak uz šoljicu kafe, probajte ovaj recept za kolač od šljiva. Sočan i ukusan, idealan je za sve prilike. Uživajte u jednostavnom načinu pripreme i fantastičnom ukusu!
Sastojci:
– 1,6 kilograma šljiva ispeći u rerni sa dodatkom 100g šećera.
Biskvit
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
– 5 do 6 jaja
– 1 vanil šećer
– 200g kristal šećera
– 150ml mleka ili jogurta
– 150ml ulja
– 1 prašak za pecivo
– 300g brašna
– 1 list oblande
Priprema:
Kada ispečete šljive ostavite ih sa strane. Umutite jaja sa šećerom pa im dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo.
Zatim u tepsiju stavite pola smese za biskvit, preko stavite jedan list oblande, pa potom ceo fil od pečenih šljiva i preko smesu za biskvit. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Odozgo posipati šećer u prahu.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)