Napravite je još danas: Fantastična lenja pita sa šljivama koja se brzo pravi a još brže jede

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Napravite je još koliko danas – fantastična lenja pita sa šljivama koja se brzo pravi a još brže jede.

lenja pita sa šljivama
Printscreen/Youtube

Ako tražite savršeni voćni kolač koji je jednostavan za pripremu, a može biti i odličan izbor za doručak uz šoljicu kafe, probajte ovaj recept za kolač od šljiva. Sočan i ukusan, idealan je za sve prilike. Uživajte u jednostavnom načinu pripreme i fantastičnom ukusu!

Sastojci:

– 1,6 kilograma šljiva ispeći u rerni sa dodatkom 100g šećera.

Biskvit

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

– 5 do 6 jaja
– 1 vanil šećer
– 200g kristal šećera
– 150ml mleka ili jogurta
– 150ml ulja
– 1 prašak za pecivo
– 300g brašna
– 1 list oblande

Priprema: 

Kada ispečete šljive ostavite ih sa strane. Umutite jaja sa šećerom pa im dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo.

Zatim u tepsiju stavite pola smese za biskvit, preko stavite jedan list oblande, pa potom ceo fil od pečenih šljiva i preko smesu za biskvit. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Odozgo posipati šećer u prahu.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading