Ovo jelo od krompira su naši stari u Jugoslaviji tamanili: Jeftino, a ukusno i brzo gotovo

Teodora Tojagić

15:00

Gastronomija 0

Uživajte u ćušpajzu. Počnite da ga pripremate češće i kao glavno jelo…

Ovo jelo od krompira su naši stari u Jugoslaviji tamanili: Jeftino, a ukusno i brzo gotovo
Shutterstock

Ćušpajz od krompira je jelo koje nas, kao i mnoga druga vraćaju u detinjstvo.

Isprobajte recept.

Sastojci:

2 luka, iseckana

Možda vas zanima:

6 krompira

Možda vas zanima:

1/2 kašičice crvene paprike

Možda vas zanima:

1 list lovora

Možda vas zanima:

so i biber po ukusu

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za ćušpajz od krompira prvo oljuštite krompire i isecite ih na kockice. Propržite na ulju luk koji ste prethodno iseckali. U istu šerpu gde pržite luk, dodajte polovinu kašičice paprike i promešajte.

Nakon toga ubacite krompir, lorber i sipajte vodom da prekrije sastojke. Kuvajte duže, kako bi se mešanjem krompir zgnječio. Uživajte u ćušpajzu.

(Mondo)

 

 

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading