Možete da spremite i sami: Recept za DOMAĆI SLADOLED OD ČOKOLADE
Sa svojim bogatim ukusom i kremastom teksturom, ova poslastica je omiljena kako kod dece tako i kod odraslih

Pravljenje ovog sladoleda kod kuće vam omogućava da kontrolišete sastojke, obezbeđujući svežije i zdravije iskustvo. Evo korak-po-korak vodiča kako da napravite svoju božanstvenog čokoladnog sladoleda!
Sastojci koje će vam biti potrebni:
2 šolje slatke pavlake (pruža luksuznu, kremastu bazu sladoleda)
Možda vas zanima:

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Možda vas zanima:

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Možda vas zanima:

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Možda vas zanima:

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Možda vas zanima:

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Možda vas zanima:

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Možda vas zanima:

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Možda vas zanima:

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Možda vas zanima:

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Priprema:
U dubljoj šerpi umutite zajedno kakao prah, šećer, so i mleko na srednjoj vatri dok smesa ne postane glatka i počne da ključa. U posebnoj posudi, umutite žumanca. Postepeno sipajte oko 1/2 šolje vruće smese sa kakao prahom u žumanca, neprestano mešajući. Ovaj proces sprečava jaja da se zgrušaju kada se dodaju u vrelu smesu.
Sipajte temperiranu smesu sa jajima nazad u šerpu sa preostalom smesom sa kakao prahom. Kuvajte na srednjoj vatri, neprestano mešajući drvenom kašikom, dok smesa ne počne blago da se zgušnjava i ne obloži poleđinu kašike, otprilike 5-7 minuta. Ne dozvolite da provri.
Procedite kremu kroz finu cediljku u čistu posudu da biste uklonili kuvana jaja ili grudvice. Dodajte slatku pavlaku i ekstrakt vanile. Pokrijte smesu plastičnom folijom, pritiskajući je direktno na površinu kreme da biste sprečili formiranje korice. Stavite smesu u frižider na najmanje 4 sata ili preko noći dok se potpuno ne ohladi.
Kada se ohladi, sipajte kremu u svoj aparat za pravljenje sladoleda i mutite, obično oko 20-25 minuta, ili dok smesa ne dostigne konzistenciju sladoleda sa mekanim serviranjem. Prebacite umućen sladoled u hermetički zatvorenu posudu. Stavite komad papirnog ili plastičnog omotača direktno na površinu sladoleda da biste sprečili stvaranje ledenih kristala. Zamrznite najmanje 4 sata ili preko noći dok se ne stvrdne.
Poslužite svoj domaći čokoladni sladoled u posudicama ili kornetima. Za dodatni užitak, pospite ga čokoladnim sirupom ili šlagom. Ova kremasta poslastica je savršena za vruće letnje dane, porodična okupljanja ili bilo kada kada želite da se počastite ukusnom čokoladnom poslasticom.

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Komentari(0)