Recept za MEDITERANSKI PASULJ: Evo po čemu se sve razlikuje od našeg tradicionalog

Izvor: LS

19:00

Gastronomija 0

Pasulj ima i drugi način pripreme

pasulj sa kobasicama
Shutterstock

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
400 g pilećeg filea
1 luk sitno isečen
3 šargarepe, sitno isečene
3 štapića celera, sitno iseckanog na kockice
1 kašičica sveže majčine dušice
1/2 kašičice sušene žalfije
1 lovorov list
400 ml pilećeg bujona
400 g belog pasulja
šaka svežeg peršuna, iseckanog

Recept za mediteranski pasulj sa piletinom:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako biste napravili pasulj, prvo zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte piletinu i pržite, a zatim izvadite i iseckajte na komadiće. U isti tiganj dodajte luk, šargarepu i celer i pržite dok ne omekšaju (10-15 min).

Dodajte majčinu dušicu, žalfiju, lovorov list i bujon. Dodajte piletinu i pasulj, poklopite i kuvajte 15-20 minuta (možda će biti potrebno dodati malo vode ako je previše gusto). Umešajte peršun i servirajte.

Stvar ukusa

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Komentari(0)

Loading