KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.
Ako ste ljubitelj ljute hrane, u prezle možete dodati nešto čilija u prahu ili kajenskog bibera. Ukus celog jela poboljšaćete i ako u smesu za paniranje dodate sitno narendanog parmezana i upravo to je trik koji će ovo jelo podići na novi nivo, piše Pun kufer.
Sastojci za pohovanje tikvica:
- tikvice
- jaja
- brašno
- prezle
- so, biber, parmezan, aleva paprika i beli luk u prahu
Možda vas zanima:
BAKA OTKRILA NEODOLJIVI RECEPT ZA SENDVIČ TIKVICE: Domaćice, tikvice zasecite, ali ne do kraja (RECEPT)
Od ovoga polazi voda na usta na sami pogled, a kad probate ovako tikvice, uživaće vaša čula.
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
Možda vas zanima:
BAKA OTKRILA NEODOLJIVI RECEPT ZA SENDVIČ TIKVICE: Domaćice, tikvice zasecite, ali ne do kraja (RECEPT)
Od ovoga polazi voda na usta na sami pogled, a kad probate ovako tikvice, uživaće vaša čula.
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
Možda vas zanima:
BAKA OTKRILA NEODOLJIVI RECEPT ZA SENDVIČ TIKVICE: Domaćice, tikvice zasecite, ali ne do kraja (RECEPT)
Od ovoga polazi voda na usta na sami pogled, a kad probate ovako tikvice, uživaće vaša čula.
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
Pohovanje tikvica – priprema:
U tri posude rasporedite 1) pšenično brašno, 2) dobro umućena jaja, začinjena sa malo soli i bibera i 3) prezle začinjene solju, biberom, belim lukom u prahu i narendanim parmezanom.
Tikvice isečene na kolutove blago posolite, pa umočite u brašno, pa u jaja, pa u prezle. Za jači panirani sloj, postupak ponovite, a ukoliko ipak želite da hrskavi omotač bude laganiji, postupak odradite samo jednom.
Kako ispeći hrskave pohovane tikvice
U tiganju na šporetu
Zagrejte ulje u tiganju ili šerpi pa u njega ubacite panirane kriške tikvica. Pecite tikvice sa svake strane oko dva do tri minuta dok omotač ne postane zlatnožut i hrskav. Izvadite tikvice iz ulja i stavite ih na papir za upijanje masnoće pre posluživanja.
U fritezi na vruć vazduh
Friteza na vruć vazduh sjajan je način da ispečete hrskavu hranu bez mnogo dodatog ulja. Panirane tikvice stavite u jednom sloju u fritezu na vruć vazduh na 200 stepeni Celzijusa i pecite ih 6 do 8 minuta dok ne postanu hrskave. Zavisno od toga kakav model friteze imate, možda ćete morati da okrenete tikvice na drugu stranu na pola pečenja.
U rerni
Tikvice možete ispeći i u rerni bez imalo ulja, ali imajte na umu da ta varijanta možda neće biti sočna kao iz tiganja. Posložite panirane kriške tikvica u jednom sloju na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stupeni 20-ak minuta.
Penzioneri iz Beograda otkrili ubedljivo najbolji hleb: Za njim vlada opšta pomama, a ovako ga možete napraviti kod kuće
Saznajte šta je hleb od kiselog testa, kako se pravi i da li je ovo njegova najzdravija varijanta
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
Recept za GURMANSKU PROJU sa pavlakom: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Malo drugačija proja od one koju uobičajeno spremamo
PRED VAMA JE RECEPT ZA NAKUKUSNIJU TORTU SA ORASIMA KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Niko ne stane na samo 1 parčetu
Kod ove poslastice zaboravite na kalorije, već uživajte u izvanrednom ukusu
BRZO I ZDRAVO JELO Zapečeni karfiol - ručak koji ćete obožavati, gotov za pola sata
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
Komentari(0)