KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus

21:00

Gastronomija 0

Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.

KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Shutterstock

Ako ste ljubitelj ljute hrane, u prezle možete dodati nešto čilija u prahu ili kajenskog bibera. Ukus celog jela poboljšaćete i ako u smesu za paniranje dodate sitno narendanog parmezana i upravo to je trik koji će ovo jelo podići na novi nivo, piše Pun kufer.

Sastojci za pohovanje tikvica:

  • tikvice
  • jaja
  • brašno
  • prezle
  • so, biber, parmezan, aleva paprika i beli luk u prahu

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pohovanje tikvica – priprema:

U tri posude rasporedite 1) pšenično brašno, 2) dobro umućena jaja, začinjena sa malo soli i bibera i 3) prezle začinjene solju, biberom, belim lukom u prahu i narendanim parmezanom.

Tikvice isečene na kolutove blago posolite, pa umočite u brašno, pa u jaja, pa u prezle. Za jači panirani sloj, postupak ponovite, a ukoliko ipak želite da hrskavi omotač bude laganiji, postupak odradite samo jednom.

Kako ispeći hrskave pohovane tikvice

U tiganju na šporetu

Zagrejte ulje u tiganju ili šerpi pa u njega ubacite panirane kriške tikvica. Pecite tikvice sa svake strane oko dva do tri minuta dok omotač ne postane zlatnožut i hrskav. Izvadite tikvice iz ulja i stavite ih na papir za upijanje masnoće pre posluživanja.

U fritezi na vruć vazduh

Friteza na vruć vazduh sjajan je način da ispečete hrskavu hranu bez mnogo dodatog ulja. Panirane tikvice stavite u jednom sloju u fritezu na vruć vazduh na 200 stepeni Celzijusa i pecite ih 6 do 8 minuta dok ne postanu hrskave. Zavisno od toga kakav model friteze imate, možda ćete morati da okrenete tikvice na drugu stranu na pola pečenja.

U rerni

Tikvice možete ispeći i u rerni bez imalo ulja, ali imajte na umu da ta varijanta možda neće biti sočna kao iz tiganja. Posložite panirane kriške tikvica u jednom sloju na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stupeni 20-ak minuta.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading