KAKO SE PRAVILNO POHUJU TIKVICE: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je za bolji ukus
Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije.

Ako ste ljubitelj ljute hrane, u prezle možete dodati nešto čilija u prahu ili kajenskog bibera. Ukus celog jela poboljšaćete i ako u smesu za paniranje dodate sitno narendanog parmezana i upravo to je trik koji će ovo jelo podići na novi nivo, piše Pun kufer.
Sastojci za pohovanje tikvica:
- tikvice
- jaja
- brašno
- prezle
- so, biber, parmezan, aleva paprika i beli luk u prahu
Možda vas zanima:

BAKA OTKRILA NEODOLJIVI RECEPT ZA SENDVIČ TIKVICE: Domaćice, tikvice zasecite, ali ne do kraja (RECEPT)
Od ovoga polazi voda na usta na sami pogled, a kad probate ovako tikvice, uživaće vaša čula.

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.
Možda vas zanima:

BAKA OTKRILA NEODOLJIVI RECEPT ZA SENDVIČ TIKVICE: Domaćice, tikvice zasecite, ali ne do kraja (RECEPT)
Od ovoga polazi voda na usta na sami pogled, a kad probate ovako tikvice, uživaće vaša čula.

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.
Možda vas zanima:

BAKA OTKRILA NEODOLJIVI RECEPT ZA SENDVIČ TIKVICE: Domaćice, tikvice zasecite, ali ne do kraja (RECEPT)
Od ovoga polazi voda na usta na sami pogled, a kad probate ovako tikvice, uživaće vaša čula.

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.
Pohovanje tikvica – priprema:
U tri posude rasporedite 1) pšenično brašno, 2) dobro umućena jaja, začinjena sa malo soli i bibera i 3) prezle začinjene solju, biberom, belim lukom u prahu i narendanim parmezanom.
Tikvice isečene na kolutove blago posolite, pa umočite u brašno, pa u jaja, pa u prezle. Za jači panirani sloj, postupak ponovite, a ukoliko ipak želite da hrskavi omotač bude laganiji, postupak odradite samo jednom.
Kako ispeći hrskave pohovane tikvice
U tiganju na šporetu
Zagrejte ulje u tiganju ili šerpi pa u njega ubacite panirane kriške tikvica. Pecite tikvice sa svake strane oko dva do tri minuta dok omotač ne postane zlatnožut i hrskav. Izvadite tikvice iz ulja i stavite ih na papir za upijanje masnoće pre posluživanja.
U fritezi na vruć vazduh
Friteza na vruć vazduh sjajan je način da ispečete hrskavu hranu bez mnogo dodatog ulja. Panirane tikvice stavite u jednom sloju u fritezu na vruć vazduh na 200 stepeni Celzijusa i pecite ih 6 do 8 minuta dok ne postanu hrskave. Zavisno od toga kakav model friteze imate, možda ćete morati da okrenete tikvice na drugu stranu na pola pečenja.
U rerni
Tikvice možete ispeći i u rerni bez imalo ulja, ali imajte na umu da ta varijanta možda neće biti sočna kao iz tiganja. Posložite panirane kriške tikvica u jednom sloju na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stupeni 20-ak minuta.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak
Komentari(0)