DELIKATES ZA VAŠA ČULA Kada jednom napravite turšiju od tikvica, pravićete je svake godine
Kisele tikvice se savršeno slažu sa raznim jelima, kao salata ili prilog...

Tikvice su mnogima omiljeno povrće, ali njihov najveći problem je što ih leti ima previše, a zimi nam nedostaju. Da biste to izbegli, tikvice možete ukiseliti veoma lako i tako obezbediti uživanje tokom cele godine.
Kisele tikvice se savršeno slažu sa raznim jelima, kao salata ili prilog...
Možda vas zanima:

ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:

ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:

ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Potrebno je:
- 2 kg tikvica
- 2 crna luka
- 50 g soli
- 700 ml sirćeta za kiseljenje
- 40 g šećera
- 2 kašičice semena slačice
- 1 kašičica kurkume
Priprema:
Tikvice operite, osušite i isecite na tanke kolutiće, koje po potrebi možete prepoloviti. Uradite isto sa lukom. U plastičnoj posudi pomešajte tikvice i luk, posolite i sve prelijte hladnom vodom. Ostavite da odstoji oko 2 sata, pa ocedite i isperite tikvice i luk.
U velikom loncu skuvajte sirće, šećer i kurkumu. Prelijte smesu preko tikvica i luka i ostavite da sve ponovo odstoji 2 sata.
Zatim smesu sipajte u veći lonac i stavite na vatru. Kada sadržaj provri, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka još oko 5 minuta.
Pripremljenu smesu (povrće i tečnost) prebaciti u tegle za kiseljenje. Nemojte ih puniti do vrha, ostavite prst prostora, a zatim zatvorite tegle.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Italijani svako veče jedu palentu na ovaj način i ne ugoje se ni gram: Ako se spremi ovako, ukusnija je od mesa
Italijani palentu spremljenu na ovaj način jedu sa grilovanim povrćem ili mesom, a tako je ukusna da joj nećete moći odoleti

Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...
Komentari(0)