Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
Složenac od tikvica i krompira je jelo koje ćete obožavati ovog leta, sigurni smo u to, jer je prosto neodoljivo! Ide sjajno i uz ribu i uz meso, ali većina ga jede kao poseban obrok, ne želeći da im bilo šta kvari ovaj savšren ukus.
Sastojci:
500 g krompira
2 dl kisele pavlake
1 luk ili tri mlada luka
50 g narendanog kačkavalja
100 ml mleka
1 kašika glatkog brašna
1 čen belog luka
so
sveže mleveni biber
muškatni oraščić
majčina dušica
Priprema:
Krompir oljuštite i iseći na kolutove što tanje. Tikvice dobro operite i neoljuštene ih, takođe, izrežite na kolutiće.
Možda vas zanima:
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Možda vas zanima:
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Možda vas zanima:
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Podmažite puterom vatrostalnu činiju i u nju složite krompir i tikvice - naizmenično. Potom iseckajte luk na kolutove i poređajte odozgo. Zatim sve pospite majčinom dušicom.
Razmutite brašno u mleku, dodajte pavlaku, sitno naseckan beli luk, so, biber i narendani muškatni oraščić. Dobijenom semsom prelite krompir i tikvice.
Pecite na 200°c oko pola sata da povrće omekša. Zatim izvući iz rerne i posmite jelo narendanim kačkavalje, pa vratite u pećnicu na još petnaestak minuta.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)