Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
![posna musaka](/data/images/2024-05-24/88637_shutterstock-221124946_f.jpg?timestamp=1719266400)
Složenac od tikvica i krompira je jelo koje ćete obožavati ovog leta, sigurni smo u to, jer je prosto neodoljivo! Ide sjajno i uz ribu i uz meso, ali većina ga jede kao poseban obrok, ne želeći da im bilo šta kvari ovaj savšren ukus.
Sastojci:
500 g krompira
2 dl kisele pavlake
1 luk ili tri mlada luka
50 g narendanog kačkavalja
100 ml mleka
1 kašika glatkog brašna
1 čen belog luka
so
sveže mleveni biber
muškatni oraščić
majčina dušica
Priprema:
Krompir oljuštite i iseći na kolutove što tanje. Tikvice dobro operite i neoljuštene ih, takođe, izrežite na kolutiće.
Možda vas zanima:
![BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije](/data/images/2023-04-28/53198_bakin-kolac-shutterstock-2017975718_f.jpg)
BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji
![TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat](/data/images/2023-03-23/49438_shutterstock-278401667_f.jpg)
TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica
Možda vas zanima:
![BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije](/data/images/2023-04-28/53198_bakin-kolac-shutterstock-2017975718_f.jpg)
BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji
![TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat](/data/images/2023-03-23/49438_shutterstock-278401667_f.jpg)
TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica
Možda vas zanima:
![BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije](/data/images/2023-04-28/53198_bakin-kolac-shutterstock-2017975718_f.jpg)
BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji
![TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat](/data/images/2023-03-23/49438_shutterstock-278401667_f.jpg)
TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica
Podmažite puterom vatrostalnu činiju i u nju složite krompir i tikvice - naizmenično. Potom iseckajte luk na kolutove i poređajte odozgo. Zatim sve pospite majčinom dušicom.
Razmutite brašno u mleku, dodajte pavlaku, sitno naseckan beli luk, so, biber i narendani muškatni oraščić. Dobijenom semsom prelite krompir i tikvice.
Pecite na 200°c oko pola sata da povrće omekša. Zatim izvući iz rerne i posmite jelo narendanim kačkavalje, pa vratite u pećnicu na još petnaestak minuta.
![pita](/data/images/2023-12-07/70108_pita-sa-sirom-gibanica-shutterstock-1867411762_f.jpg)
Sočnija ne postoji, a topi se u ustima: ZALIVENA PITA sa sirom po turskom receptu
Predstavljamo vam recept za domaću pitu inspirisanu turskim burekom, koja ja savršen izbor za doručak ili večeru
![Zlatarska sukana pogača](/data/images/2024-06-26/92216_screenshot-20240626-215305-youtube-copy-900x600_f.jpg)
LISNATA I SLASNA Zlatarska sukana pogača, starinski recept u kom će uživati cela porodica
Zlatar je planina poznata po svojoj netaknutoj prirodi, ali i po autentičnoj kuhinji koja je odraz života na ovim visinama. Tradicionalna srpska jela s ovog područja često uključuju lokalne proizvode koji obogaćuju ukuse jelima.
![pijane ćufte](/data/images/2024-06-26/92217_357294-pijane-cufte-ls_f.jpg)
Pijane ćufte sa mladim krompirićima: Zaboravljeno jelo iz Jugoslavije
Ovo je ručak kojeg se retki sećaju, ali ukus je toliko lep da ćete ga spremati često
![niške penjurlije](/data/images/2024-03-05/79508_shutterstock-1951250677_f.jpg)
PREUKUSNA Pita od domaćih kora sa mladim kupusom
U Srbiji, tradicionalna jela često predstavljaju spoj autentičnih ukusa i raznovrsnih sastojaka koji odražavaju bogatu istoriju i kulturu ovog podneblja.
![Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak](/data/images/2022-07-11/32355_shutterstock-675904528_f.jpg)
Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Komentari(0)