SOK OD 40 LISTOVA ZOVE - I ZDRAVIJI I UKUSNIJI OD KUPOVNOG: Pravi se uz samo 2 dodatna sastojka, može i bez ŠEĆERA
Veoma prost recept za sok od 40 cvetova zove
Sok od zove je prvi izbor što se tiče osveženja tokom toplih dana, jedan recept se posebno izdvaja.
Radi se o sjajnom napitku sa 40 cvetova, koji se pravi očas posla, uz samo dva dodatna sastojka.
Takođe, ukoliko biste iz nekog razloga želeli da izbegnete šećer, možete koristiti steviju.
Možda vas zanima:
1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo
ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Možda vas zanima:
1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo
ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Možda vas zanima:
1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo
ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Napitak je bogat vitaminom C, vlaknima i antioksidansima, pa pored osveženja može biti zdravije rešenje od kupovnih sokova.
Sastojci:
40 cvetova zove
4-5 kesica limontusa
šećer ili stevija
Priprema:
Potopite u vodu (oko 4 litra) 40 cvetova zove i dodajte 4-5 kesicma limontusa. Poklopite posudu. Ostavite da odstoji 24 sata, pa procedite. Dodajte u tečnost šećer.
Što se tiče količine šećera, nije posebno preporučljivo koristiti velike količine šećera u sirupima i sokovima. U samom receptu za ovaj sok stoji da na ovu količinu ide oko 4 kilograma šećera. Ako smatrate da je to mnogo, možete probati da napravite napitak sa prirodnim zaslađivačem - stevijom.
Ako sipate šećer, mešajte dok se sasvim ne istopi i sipajte u flaše, držite ih u frižideru, služite i sladite se.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Komentari(0)