SOK OD 40 LISTOVA ZOVE - I ZDRAVIJI I UKUSNIJI OD KUPOVNOG: Pravi se uz samo 2 dodatna sastojka, može i bez ŠEĆERA
Veoma prost recept za sok od 40 cvetova zove
Sok od zove je prvi izbor što se tiče osveženja tokom toplih dana, jedan recept se posebno izdvaja.
Radi se o sjajnom napitku sa 40 cvetova, koji se pravi očas posla, uz samo dva dodatna sastojka.
Takođe, ukoliko biste iz nekog razloga želeli da izbegnete šećer, možete koristiti steviju.
Možda vas zanima:
1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo
ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Možda vas zanima:
1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo
ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Možda vas zanima:
1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo
ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Napitak je bogat vitaminom C, vlaknima i antioksidansima, pa pored osveženja može biti zdravije rešenje od kupovnih sokova.
Sastojci:
40 cvetova zove
4-5 kesica limontusa
šećer ili stevija
Priprema:
Potopite u vodu (oko 4 litra) 40 cvetova zove i dodajte 4-5 kesicma limontusa. Poklopite posudu. Ostavite da odstoji 24 sata, pa procedite. Dodajte u tečnost šećer.
Što se tiče količine šećera, nije posebno preporučljivo koristiti velike količine šećera u sirupima i sokovima. U samom receptu za ovaj sok stoji da na ovu količinu ide oko 4 kilograma šećera. Ako smatrate da je to mnogo, možete probati da napravite napitak sa prirodnim zaslađivačem - stevijom.
Ako sipate šećer, mešajte dok se sasvim ne istopi i sipajte u flaše, držite ih u frižideru, služite i sladite se.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)