SOK OD 40 LISTOVA ZOVE - I ZDRAVIJI I UKUSNIJI OD KUPOVNOG: Pravi se uz samo 2 dodatna sastojka, može i bez ŠEĆERA
Veoma prost recept za sok od 40 cvetova zove

Sok od zove je prvi izbor što se tiče osveženja tokom toplih dana, jedan recept se posebno izdvaja.
Radi se o sjajnom napitku sa 40 cvetova, koji se pravi očas posla, uz samo dva dodatna sastojka.
Takođe, ukoliko biste iz nekog razloga želeli da izbegnete šećer, možete koristiti steviju.
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE DOBRO JESTI BUNDEVU? Ako ste na dijeti, OVO je namirnica koju morate imati u kuhinji
Bundeva je jedna od najkorisnijih namirnica i preporučuje se u svakodnevnoj ishrani

Ovo je pravi tečni lek u tegli: Toliko je lekovit da će vas preobratiti, naši preci su samo njega pili
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE DOBRO JESTI BUNDEVU? Ako ste na dijeti, OVO je namirnica koju morate imati u kuhinji
Bundeva je jedna od najkorisnijih namirnica i preporučuje se u svakodnevnoj ishrani

Ovo je pravi tečni lek u tegli: Toliko je lekovit da će vas preobratiti, naši preci su samo njega pili
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE DOBRO JESTI BUNDEVU? Ako ste na dijeti, OVO je namirnica koju morate imati u kuhinji
Bundeva je jedna od najkorisnijih namirnica i preporučuje se u svakodnevnoj ishrani

Ovo je pravi tečni lek u tegli: Toliko je lekovit da će vas preobratiti, naši preci su samo njega pili
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.
Napitak je bogat vitaminom C, vlaknima i antioksidansima, pa pored osveženja može biti zdravije rešenje od kupovnih sokova.
Sastojci:
40 cvetova zove
4-5 kesica limontusa
šećer ili stevija
Priprema:
Potopite u vodu (oko 4 litra) 40 cvetova zove i dodajte 4-5 kesicma limontusa. Poklopite posudu. Ostavite da odstoji 24 sata, pa procedite. Dodajte u tečnost šećer.
Što se tiče količine šećera, nije posebno preporučljivo koristiti velike količine šećera u sirupima i sokovima. U samom receptu za ovaj sok stoji da na ovu količinu ide oko 4 kilograma šećera. Ako smatrate da je to mnogo, možete probati da napravite napitak sa prirodnim zaslađivačem - stevijom.
Ako sipate šećer, mešajte dok se sasvim ne istopi i sipajte u flaše, držite ih u frižideru, služite i sladite se.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)