Recept za DOMAĆI namaz od JAGODA: Pravi se brzo i idealna je užina
Vreme je za jagode i recepte sa mnogima omiljenim voćem

Domaći namazi su super prelog kada želite da napravite sendvič na brzinu. Možete da napravite domaću paštetu, namaz od feta sira, ali umesto slanih mi vam predlažemo da napravite slatki namaz. Zamenite džem ukusnim namazom sa ukusom jagode i lešnika koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 200 g lešnika
- 60 g šećera
- 70 g jagoda
- 1 kašika limunovog soka

Recept za namaz od jagoda i lešnika:
Možda vas zanima:

Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva

OVAJ SENDVIČ SVA SRPSKA DECA OBOŽAVAJU Kraljica Elizabeta imala je jednu jako lepu rutinu, pogledajte koju (FOTO/VIDEO)
Najdugovečnija kraljica Elizabeta II za svojih 96 godina imala je striktne određene rituale i navike od kojih nije odustajala do samog kraja svog života.
Možda vas zanima:

Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva

OVAJ SENDVIČ SVA SRPSKA DECA OBOŽAVAJU Kraljica Elizabeta imala je jednu jako lepu rutinu, pogledajte koju (FOTO/VIDEO)
Najdugovečnija kraljica Elizabeta II za svojih 96 godina imala je striktne određene rituale i navike od kojih nije odustajala do samog kraja svog života.
Možda vas zanima:

Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva

OVAJ SENDVIČ SVA SRPSKA DECA OBOŽAVAJU Kraljica Elizabeta imala je jednu jako lepu rutinu, pogledajte koju (FOTO/VIDEO)
Najdugovečnija kraljica Elizabeta II za svojih 96 godina imala je striktne određene rituale i navike od kojih nije odustajala do samog kraja svog života.
U blenderu usitnite lešnike. Blendirajte sve dok ne dobijete pastu, pa dodajte šećer i jagode i nastavite da blendirate. Kada se svi sastojci lepo sjedine sipajte i sok od limuna, pa ponovo izblendirajte. Dobijeni namaz sipajte u sterilisanu teglu i zatvorite. Držite u frižideru, a namaz možete da koristite na hlebu, kao i za kolače ili torte.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite
Komentari(0)