Recept za DOMAĆI namaz od JAGODA: Pravi se brzo i idealna je užina
Vreme je za jagode i recepte sa mnogima omiljenim voćem

Domaći namazi su super prelog kada želite da napravite sendvič na brzinu. Možete da napravite domaću paštetu, namaz od feta sira, ali umesto slanih mi vam predlažemo da napravite slatki namaz. Zamenite džem ukusnim namazom sa ukusom jagode i lešnika koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 200 g lešnika
- 60 g šećera
- 70 g jagoda
- 1 kašika limunovog soka

Recept za namaz od jagoda i lešnika:
Možda vas zanima:

Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva

OVAJ SENDVIČ SVA SRPSKA DECA OBOŽAVAJU Kraljica Elizabeta imala je jednu jako lepu rutinu, pogledajte koju (FOTO/VIDEO)
Najdugovečnija kraljica Elizabeta II za svojih 96 godina imala je striktne određene rituale i navike od kojih nije odustajala do samog kraja svog života.
Možda vas zanima:

Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva

OVAJ SENDVIČ SVA SRPSKA DECA OBOŽAVAJU Kraljica Elizabeta imala je jednu jako lepu rutinu, pogledajte koju (FOTO/VIDEO)
Najdugovečnija kraljica Elizabeta II za svojih 96 godina imala je striktne određene rituale i navike od kojih nije odustajala do samog kraja svog života.
Možda vas zanima:

Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva

OVAJ SENDVIČ SVA SRPSKA DECA OBOŽAVAJU Kraljica Elizabeta imala je jednu jako lepu rutinu, pogledajte koju (FOTO/VIDEO)
Najdugovečnija kraljica Elizabeta II za svojih 96 godina imala je striktne određene rituale i navike od kojih nije odustajala do samog kraja svog života.
U blenderu usitnite lešnike. Blendirajte sve dok ne dobijete pastu, pa dodajte šećer i jagode i nastavite da blendirate. Kada se svi sastojci lepo sjedine sipajte i sok od limuna, pa ponovo izblendirajte. Dobijeni namaz sipajte u sterilisanu teglu i zatvorite. Držite u frižideru, a namaz možete da koristite na hlebu, kao i za kolače ili torte.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Komentari(0)