ZAPEČENA TESTENINA Brzo se sprema a još brže jede!
Ako ste uvek u problemu sa vremenom ili vam se naprosto ne provodi mnogo vremena u kuhinji, ovaj stari recept za zapečenu testeninu je prava stvar za vas.
Sastojci:
200 g testenine
3 čena belog luka
150 g slanine
210 g šampinjona
120 g kulena
200 ml kiselog mleka
0,5 l mleka
2 jajeta
začin od sušenog povrća, bosiljak
so, biber
100 g sira, trapist ili sličan
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckani beli luk i slaninu i kulen. Kad promeni boju, dodajte seckane pečurke. Propržite, te začinite. Testeninu skuvajte po uputstvu s kutije i procedite. U testeninu dodajte smesu i promešajte. Ulijte kiselo mleko s mlekom i umućeno jaje, pa sipajte u vatrostalno posuđe. Odozgo pospite rendani sir i pecite na 210 stepeni 15 minuta, pred kraj dodajte listove bosiljka odozgo, što će jelu dati divan miris.
Prijatno!
Pročitajte još:
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Komentari(0)