ZAPEČENA TESTENINA Brzo se sprema a još brže jede!

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Ako ste uvek u problemu sa vremenom ili vam se naprosto ne provodi mnogo vremena u kuhinji, ovaj stari recept za zapečenu testeninu je prava stvar za vas.

ZAPEČENA TESTENINA Brzo se sprema a još brže jede!
Shutterstock

 

Sastojci:

200 g testenine

3 čena belog luka

150 g slanine

210 g šampinjona

120 g kulena

200 ml kiselog mleka

0,5 l mleka

2 jajeta

začin od sušenog povrća, bosiljak

so, biber

100 g sira, trapist ili sličan

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckani beli luk i slaninu i kulen. Kad promeni boju, dodajte seckane pečurke. Propržite, te začinite. Testeninu skuvajte po uputstvu s kutije i procedite. U testeninu dodajte smesu i promešajte. Ulijte kiselo mleko s mlekom i umućeno jaje, pa sipajte u vatrostalno posuđe. Odozgo pospite rendani sir i pecite na 210 stepeni 15 minuta, pred kraj dodajte listove bosiljka odozgo, što će jelu dati divan miris.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/77657/da-li-znate-najzdravija-biljka-na-svetu-uspeva-u-srbiji-iznenadicete-se-kada-procitate-koja/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/86008/preukusan-pastirski-gulas-iz-vremena-nasih-baka-slastan-obrok-koji-nas-vraca-u-detinjstvo/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/86496/pecurke-obozavaju-ih-mnogi-veoma-su-zdrave-evo-nekih-koje-mozemo-ubrati-u-nasim-sumama/vest

Komentari(0)

Loading