RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za starinsko jelo koje pored popare, proje i kačamala spada u staro jelo naših predaka. Služilo se uz sirotinjska jela po kasiku da bi poboljšalo ukus. Veoma je kalorično, pa treba biti na oprezu naroćito ako ste alergični na laktozu. Da bi vam ovaj recept uspeo morate imati isključivo navedene sastojke - da sve bude punomasno. Uz cicvaru se može dodati i mast radi pojačavanja masnoće.
Cicvara - sastojci:
- 300 ml mleka
- 100 ml vode
- malo soli
- 300 g provrelog punomasnog sira
- 150 gr kajmaka provrelog
- 7-8 kašika kukuruznog brašna
Cicvara - priprema:
Možda vas zanima:

ZABORAVLJENO SRPSKO JELO KOJE SU SVI OBOŽAVALI Recept za cicvaru koji će vas vratiti u detinjstvo
Nekada su ga svi obožavali, ali je palo u zaborav.

Možda vas zanima:

ZABORAVLJENO SRPSKO JELO KOJE SU SVI OBOŽAVALI Recept za cicvaru koji će vas vratiti u detinjstvo
Nekada su ga svi obožavali, ali je palo u zaborav.

Možda vas zanima:

ZABORAVLJENO SRPSKO JELO KOJE SU SVI OBOŽAVALI Recept za cicvaru koji će vas vratiti u detinjstvo
Nekada su ga svi obožavali, ali je palo u zaborav.

U deblju šerpu sipati mleko i vodu, može pola - pola i malo posoliti. Kad provri izmrviti sir. Ostaviti da i on provri, pa dodati kajmak.
Kad dobro prokljuća dodavati brašno i stalno mešati na tihoj vatri.
Kuvati oko 10 minuta da se zgusne i počne da se odvaja od šerpe.
Cicvaru možete služiti uz kačamak i poparu, a može se služiti i sa sirom. Uživajte!

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Komentari(0)