RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za starinsko jelo koje pored popare, proje i kačamala spada u staro jelo naših predaka. Služilo se uz sirotinjska jela po kasiku da bi poboljšalo ukus. Veoma je kalorično, pa treba biti na oprezu naroćito ako ste alergični na laktozu. Da bi vam ovaj recept uspeo morate imati isključivo navedene sastojke - da sve bude punomasno. Uz cicvaru se može dodati i mast radi pojačavanja masnoće.
Cicvara - sastojci:
- 300 ml mleka
- 100 ml vode
- malo soli
- 300 g provrelog punomasnog sira
- 150 gr kajmaka provrelog
- 7-8 kašika kukuruznog brašna
Cicvara - priprema:
Možda vas zanima:


OVO ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO 3 starinska jela za doručak na kojima smo odrasli, lako se prave i bude uspomene
Naši preci nekada nisu imali toliko izbora, domaćice su se snalazile sa onim što su imale kod kuće i naučile kako da od ničega naprave ukusno jelo za celu porodicu, tako su i nastala "sirotinjska jela" koja se i danas spremaju.
Možda vas zanima:


OVO ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO 3 starinska jela za doručak na kojima smo odrasli, lako se prave i bude uspomene
Naši preci nekada nisu imali toliko izbora, domaćice su se snalazile sa onim što su imale kod kuće i naučile kako da od ničega naprave ukusno jelo za celu porodicu, tako su i nastala "sirotinjska jela" koja se i danas spremaju.
Možda vas zanima:


OVO ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO 3 starinska jela za doručak na kojima smo odrasli, lako se prave i bude uspomene
Naši preci nekada nisu imali toliko izbora, domaćice su se snalazile sa onim što su imale kod kuće i naučile kako da od ničega naprave ukusno jelo za celu porodicu, tako su i nastala "sirotinjska jela" koja se i danas spremaju.
U deblju šerpu sipati mleko i vodu, može pola - pola i malo posoliti. Kad provri izmrviti sir. Ostaviti da i on provri, pa dodati kajmak.
Kad dobro prokljuća dodavati brašno i stalno mešati na tihoj vatri.
Kuvati oko 10 minuta da se zgusne i počne da se odvaja od šerpe.
Cicvaru možete služiti uz kačamak i poparu, a može se služiti i sa sirom. Uživajte!

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)