POSNI MAFINI Prirodni i fini, recepti za 4 vrste od kojih će vas svaki raspametiti!
Post je period uzdržavanja od hrane, ali svako od nas ponekad poželi da se zasladi. Posni mafini su idealan dezert za takve trenutke.

Posni čokoladni mafini:
Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Kakao: 3 kašike
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Posni mafini sa jabukama:
Brašno: 200 g
Suvo grožđe: 50 g
Rendane jabuke: 2 komada
Ulje: 100 ml
Vanil šećer: 1 kesica
Prašak za pecivo: 1 kesica
Cimet: 1 kašičica
Voda: 200 ml
Posni mafini sa bananom:
Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Banane: 2 komada
Veganski mafini sa trešnjama i ovsenim pahuljicama:
Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Višnje: 100 g
Ovsene pahuljice: 50 g
Mafini se brzo pripremaju, dovoljno je da se svi sastojci pomešaju i dobro promešaju, za varijante sa voćem, doda iseckana banana i narendana jabuka.
Zagrejte rernu na preporučenu temperaturu (obično oko 180-200°C).
Postavite papirne korpice u kalup za mafine ili lagano premažite kalup uljem.
Napunite svaku korpicu do oko dve trećine visine smesom za mafine.
Pecite prema uputstvu (obično 20-30 minuta) ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Dekoracija i posluživanje:
Posne mafine možete posuti prah šećerom, dodati seckane orahe ili preliti glazurom od prah šećera i limunovog soka.
Zapamtite, posni mafini nisu samo za vreme posta, već ih mogu uživati svi koji vole ukusne i zdrave poslastice. Slobodno eksperimentišite sa ukusima i pronađite svoju omiljenu kombinaciju!

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.
Komentari(0)