POSNI MAFINI Prirodni i fini, recepti za 4 vrste od kojih će vas svaki raspametiti!
Post je period uzdržavanja od hrane, ali svako od nas ponekad poželi da se zasladi. Posni mafini su idealan dezert za takve trenutke.
Posni čokoladni mafini:
Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Kakao: 3 kašike
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Posni mafini sa jabukama:
Brašno: 200 g
Suvo grožđe: 50 g
Rendane jabuke: 2 komada
Ulje: 100 ml
Vanil šećer: 1 kesica
Prašak za pecivo: 1 kesica
Cimet: 1 kašičica
Voda: 200 ml
Posni mafini sa bananom:
Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Banane: 2 komada
Veganski mafini sa trešnjama i ovsenim pahuljicama:
Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Višnje: 100 g
Ovsene pahuljice: 50 g
Mafini se brzo pripremaju, dovoljno je da se svi sastojci pomešaju i dobro promešaju, za varijante sa voćem, doda iseckana banana i narendana jabuka.
Zagrejte rernu na preporučenu temperaturu (obično oko 180-200°C).
Postavite papirne korpice u kalup za mafine ili lagano premažite kalup uljem.
Napunite svaku korpicu do oko dve trećine visine smesom za mafine.
Pecite prema uputstvu (obično 20-30 minuta) ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Dekoracija i posluživanje:
Posne mafine možete posuti prah šećerom, dodati seckane orahe ili preliti glazurom od prah šećera i limunovog soka.
Zapamtite, posni mafini nisu samo za vreme posta, već ih mogu uživati svi koji vole ukusne i zdrave poslastice. Slobodno eksperimentišite sa ukusima i pronađite svoju omiljenu kombinaciju!
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Komentari(0)