KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih

Uskršnji post je ove godine počeo 18. marta i traje sedam nedelja.
Mnogi koji poste u tom periodu na umu treba da imaju što više ideja kako bi ishrana bila raznovrsna. Bilo da je u pitanju post na vodi ili ulju.
Tako će se svima sigurno svodeti svetogorska čorba sa ribom koju monasi u tom periodu redovne spremaju. Lagana je, jednostavna za pripremu, a kombinacija sa povrćem je nešto najlepše što ste mogli da zamislite.
Možda vas zanima:

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti
Možda vas zanima:

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti
Možda vas zanima:

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti
Navikli smo da redovno jedemo i razne poslastice, a za vas je tu sada nešto starinsko, a to je kolač sa višnjama na vodi.
To je nešto što će se svima svideti, jer i kod naših baka kad god odemo uvek jedemo kolače sa višnjama, orasima...
Tu je recept sa sastojcima:
višnje - 300 grama
voda - 400 ml
pekmez - 4 kašike (po vašem izboru)
šećer - 12 kašika
pšenične klice - 100 grama
brašno - 18 kašika
prašak za pecivo - 10 grama
Priprema:
Rernu uključite i zagrejte na 200 stepeni.
U većoj činiji pomešajte prašak za pecivo, vodu, šećer, brašno i pšenične klice, pa sve dobro promešajte.
Zatim se dodajte pekmez, a onda smesu lepo izjednačite.
Kada dodate pekmez, ubacite i višnje i promešajte sve zajedno sa špatulom.
Smesa neka odstoji dok se rerna zagreje.
U pleh dimenzija 30 x 20 stavite papir za pečenje, pa masu jednako rasporedite po njemu.
Sve poravnajte i stavite da se peče.
Čim stavite u rernu, temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Pecite oko 55 minuta.
Kada se ispeče, kolač izvadite iz rerne, a kada se ohladi pospite sa šećerom u prahu.
Prijatno i uživajte u ovom preukusnom posnom kolaču sa višnjama na vodi.

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Komentari(0)