KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
Uskršnji post je ove godine počeo 18. marta i traje sedam nedelja.
Mnogi koji poste u tom periodu na umu treba da imaju što više ideja kako bi ishrana bila raznovrsna. Bilo da je u pitanju post na vodi ili ulju.
Tako će se svima sigurno svodeti svetogorska čorba sa ribom koju monasi u tom periodu redovne spremaju. Lagana je, jednostavna za pripremu, a kombinacija sa povrćem je nešto najlepše što ste mogli da zamislite.
Možda vas zanima:
ŠTA AKO SE SLUČAJNO OMRSIM U VASKRŠNJEM POSTU? Sveštenik nam otkriva šta kaže crkva i koja "greška" je veća
Mnogi ljudi poste samo prvu i poslednju nedelju. Da li je to u redu?
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
Možda vas zanima:
ŠTA AKO SE SLUČAJNO OMRSIM U VASKRŠNJEM POSTU? Sveštenik nam otkriva šta kaže crkva i koja "greška" je veća
Mnogi ljudi poste samo prvu i poslednju nedelju. Da li je to u redu?
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
Možda vas zanima:
ŠTA AKO SE SLUČAJNO OMRSIM U VASKRŠNJEM POSTU? Sveštenik nam otkriva šta kaže crkva i koja "greška" je veća
Mnogi ljudi poste samo prvu i poslednju nedelju. Da li je to u redu?
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
Navikli smo da redovno jedemo i razne poslastice, a za vas je tu sada nešto starinsko, a to je kolač sa višnjama na vodi.
To je nešto što će se svima svideti, jer i kod naših baka kad god odemo uvek jedemo kolače sa višnjama, orasima...
Tu je recept sa sastojcima:
višnje - 300 grama
voda - 400 ml
pekmez - 4 kašike (po vašem izboru)
šećer - 12 kašika
pšenične klice - 100 grama
brašno - 18 kašika
prašak za pecivo - 10 grama
Priprema:
Rernu uključite i zagrejte na 200 stepeni.
U većoj činiji pomešajte prašak za pecivo, vodu, šećer, brašno i pšenične klice, pa sve dobro promešajte.
Zatim se dodajte pekmez, a onda smesu lepo izjednačite.
Kada dodate pekmez, ubacite i višnje i promešajte sve zajedno sa špatulom.
Smesa neka odstoji dok se rerna zagreje.
U pleh dimenzija 30 x 20 stavite papir za pečenje, pa masu jednako rasporedite po njemu.
Sve poravnajte i stavite da se peče.
Čim stavite u rernu, temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Pecite oko 55 minuta.
Kada se ispeče, kolač izvadite iz rerne, a kada se ohladi pospite sa šećerom u prahu.
Prijatno i uživajte u ovom preukusnom posnom kolaču sa višnjama na vodi.
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
Komentari(0)