NAJLEPŠA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST": Posna "Baron" torta - ukus ostavlja bez daha, bolja je od mrsne verzije

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Posna "Baron" torta je najlepša poslastica za Uskršnji post, ukusom ostavlja bez daha, a bolja je i od mrsne verzije

baron torta
Printscreen/Youtube

Ako već razmišljate šta da spremate od slatkiša tokom Uskršnjeg posta na pravom ste mestu.

Iako su nam svima mrsne poslastice svima omiljene, postoje i posne od kojih će vam se zavrteti u glavi.

Jedan kolač sa čokoladom i džemom na vodi mnoge žene je opčinio zbog prelepog ukusa, sočnosti i svoje jednostavnosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kod nas se deserti prave redovno, a ono što uvek prvo biramo jesu torte.

Pred vama je posna "Baron" torta koja je jedna od najlepših, zbog kremastog fila.

Postaće vam jedna od omiljenih i uverićete se da je bolja od mrsne verzije.

Tu su sastojci i recept:

Za 4 korice:

80 g rendane posne čokolade

3 čaše (200 ml) kisele vode

2 kašike mlevenog keksa

2 čaše šećera

4 kašike kakaoa

1 kesica sode bikarbone

20 kašika brašna

8 kašika ulja

6 kašika džema

Sve lepo sjedinite, pa podelite u četiri činije.

Pek-papir stavite preko pleha, pa izlijte smesu.

Jedna korica se peče 10 minuta. Izvadite je, ali nemojte da skidate pek-papir.

Isti proces je i sad preostale tri korice.

Za prvi fil treba:

400 g šećera da prokuva

500 ml vode

u preostalih 500 ml vode razmutiti: 4 pudinga od čolade i 200 g posnog mleka u prahu (npr. sojino, kokosovo…).

Zakuvajte sve, a kada se zgusne dodajte 100 grama posne čokolade.

Sve mešate dok se ne istopi, a zatim ostavite da se ohladi.

Zatim, umutite 400 grama šećera sa 100 grama šećera u pravu, pa sve sjedinite.

Za drugi fil treba:

300 ml vode da prokuva

500 g malina

200 g šećera

posebno u preostalih 300 ml vode razmutiti: 3 pudinga od maline, pa ih zakuvajte. Ostavite da se malo prohlade.

Zatim sledi redosled filovanja:

U pleh u kojem ste pekli kore stavite prvu koricu sa papirom na gore, pa ga skinite.

Filuje se na sledeći način: fil od maline preko kore, pa fil od čokolade, pa opet ide korica sa papirom na gore koji skinete kada prenesete u pleh i opet filovi.

Čim se torta stegne, okrenite tacnu i prelijte je glazurom.

Glazura se ovako sprema: istopite 200 ml posne slatke pavlake, 200 grama posne čokolade.

Kada se sve sjedini i istopi prelijte preko torte.

Na kraju umitite šlag i dodajte par kašika ohlađene glazure.

Uživajte u posnoj "Baron torti" koja osvaja svakoga.


Komentari(0)

Loading