NAJLEPŠA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST": Posna "Baron" torta - ukus ostavlja bez daha, bolja je od mrsne verzije
Posna "Baron" torta je najlepša poslastica za Uskršnji post, ukusom ostavlja bez daha, a bolja je i od mrsne verzije
Ako već razmišljate šta da spremate od slatkiša tokom Uskršnjeg posta na pravom ste mestu.
Iako su nam svima mrsne poslastice svima omiljene, postoje i posne od kojih će vam se zavrteti u glavi.
Jedan kolač sa čokoladom i džemom na vodi mnoge žene je opčinio zbog prelepog ukusa, sočnosti i svoje jednostavnosti.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Kod nas se deserti prave redovno, a ono što uvek prvo biramo jesu torte.
Pred vama je posna "Baron" torta koja je jedna od najlepših, zbog kremastog fila.
Postaće vam jedna od omiljenih i uverićete se da je bolja od mrsne verzije.
Tu su sastojci i recept:
Za 4 korice:
80 g rendane posne čokolade
3 čaše (200 ml) kisele vode
2 kašike mlevenog keksa
2 čaše šećera
4 kašike kakaoa
1 kesica sode bikarbone
20 kašika brašna
8 kašika ulja
6 kašika džema
Sve lepo sjedinite, pa podelite u četiri činije.
Pek-papir stavite preko pleha, pa izlijte smesu.
Jedna korica se peče 10 minuta. Izvadite je, ali nemojte da skidate pek-papir.
Isti proces je i sad preostale tri korice.
Za prvi fil treba:
400 g šećera da prokuva
500 ml vode
u preostalih 500 ml vode razmutiti: 4 pudinga od čolade i 200 g posnog mleka u prahu (npr. sojino, kokosovo…).
Zakuvajte sve, a kada se zgusne dodajte 100 grama posne čokolade.
Sve mešate dok se ne istopi, a zatim ostavite da se ohladi.
Zatim, umutite 400 grama šećera sa 100 grama šećera u pravu, pa sve sjedinite.
Za drugi fil treba:
300 ml vode da prokuva
500 g malina
200 g šećera
posebno u preostalih 300 ml vode razmutiti: 3 pudinga od maline, pa ih zakuvajte. Ostavite da se malo prohlade.
Zatim sledi redosled filovanja:
U pleh u kojem ste pekli kore stavite prvu koricu sa papirom na gore, pa ga skinite.
Filuje se na sledeći način: fil od maline preko kore, pa fil od čokolade, pa opet ide korica sa papirom na gore koji skinete kada prenesete u pleh i opet filovi.
Čim se torta stegne, okrenite tacnu i prelijte je glazurom.
Glazura se ovako sprema: istopite 200 ml posne slatke pavlake, 200 grama posne čokolade.
Kada se sve sjedini i istopi prelijte preko torte.
Na kraju umitite šlag i dodajte par kašika ohlađene glazure.
Uživajte u posnoj "Baron torti" koja osvaja svakoga.
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Komentari(0)