NAJLEPŠA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST": Posna "Baron" torta - ukus ostavlja bez daha, bolja je od mrsne verzije
Posna "Baron" torta je najlepša poslastica za Uskršnji post, ukusom ostavlja bez daha, a bolja je i od mrsne verzije
Ako već razmišljate šta da spremate od slatkiša tokom Uskršnjeg posta na pravom ste mestu.
Iako su nam svima mrsne poslastice svima omiljene, postoje i posne od kojih će vam se zavrteti u glavi.
Jedan kolač sa čokoladom i džemom na vodi mnoge žene je opčinio zbog prelepog ukusa, sočnosti i svoje jednostavnosti.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Kod nas se deserti prave redovno, a ono što uvek prvo biramo jesu torte.
Pred vama je posna "Baron" torta koja je jedna od najlepših, zbog kremastog fila.
Postaće vam jedna od omiljenih i uverićete se da je bolja od mrsne verzije.
Tu su sastojci i recept:
Za 4 korice:
80 g rendane posne čokolade
3 čaše (200 ml) kisele vode
2 kašike mlevenog keksa
2 čaše šećera
4 kašike kakaoa
1 kesica sode bikarbone
20 kašika brašna
8 kašika ulja
6 kašika džema
Sve lepo sjedinite, pa podelite u četiri činije.
Pek-papir stavite preko pleha, pa izlijte smesu.
Jedna korica se peče 10 minuta. Izvadite je, ali nemojte da skidate pek-papir.
Isti proces je i sad preostale tri korice.
Za prvi fil treba:
400 g šećera da prokuva
500 ml vode
u preostalih 500 ml vode razmutiti: 4 pudinga od čolade i 200 g posnog mleka u prahu (npr. sojino, kokosovo…).
Zakuvajte sve, a kada se zgusne dodajte 100 grama posne čokolade.
Sve mešate dok se ne istopi, a zatim ostavite da se ohladi.
Zatim, umutite 400 grama šećera sa 100 grama šećera u pravu, pa sve sjedinite.
Za drugi fil treba:
300 ml vode da prokuva
500 g malina
200 g šećera
posebno u preostalih 300 ml vode razmutiti: 3 pudinga od maline, pa ih zakuvajte. Ostavite da se malo prohlade.
Zatim sledi redosled filovanja:
U pleh u kojem ste pekli kore stavite prvu koricu sa papirom na gore, pa ga skinite.
Filuje se na sledeći način: fil od maline preko kore, pa fil od čokolade, pa opet ide korica sa papirom na gore koji skinete kada prenesete u pleh i opet filovi.
Čim se torta stegne, okrenite tacnu i prelijte je glazurom.
Glazura se ovako sprema: istopite 200 ml posne slatke pavlake, 200 grama posne čokolade.
Kada se sve sjedini i istopi prelijte preko torte.
Na kraju umitite šlag i dodajte par kašika ohlađene glazure.
Uživajte u posnoj "Baron torti" koja osvaja svakoga.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Komentari(0)