OBAVEZNO SE JEDU NA BOGOJAVLJANJE Napravite jelo koje mnogi ne žele ni da probaju, a ne znaju šta propuštaju
U nastavku otkrivamo i kako.

Pihtije su obavezne za Bogojavljenje na vašem stolu, a samo pravi vernici znaju da ih spreme.
U nastavku otkrivamo i kako.
Možda vas zanima:

SPREMAJU SE NA KRSTOVDAN, A JEDU NA BOGOJAVLJENJE: Najbolji recept za pihtije
Poslužite ih za prazničnu trpezu, bićete oduševljeni koliko su ukusne.

OKO OVOG TRADIONALNOG JELA MIŠLJENJA SU PODELJENA Neki ih obožavaju, drugi ih se gade, a uz ovaj recept nikako nećete pogrešiti
Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu pihtija, a mi vam donosimo onaj koji smo više puta isprobali i uverili se da sa njim nema greške.
Možda vas zanima:

SPREMAJU SE NA KRSTOVDAN, A JEDU NA BOGOJAVLJENJE: Najbolji recept za pihtije
Poslužite ih za prazničnu trpezu, bićete oduševljeni koliko su ukusne.

OKO OVOG TRADIONALNOG JELA MIŠLJENJA SU PODELJENA Neki ih obožavaju, drugi ih se gade, a uz ovaj recept nikako nećete pogrešiti
Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu pihtija, a mi vam donosimo onaj koji smo više puta isprobali i uverili se da sa njim nema greške.
Možda vas zanima:

SPREMAJU SE NA KRSTOVDAN, A JEDU NA BOGOJAVLJENJE: Najbolji recept za pihtije
Poslužite ih za prazničnu trpezu, bićete oduševljeni koliko su ukusne.

OKO OVOG TRADIONALNOG JELA MIŠLJENJA SU PODELJENA Neki ih obožavaju, drugi ih se gade, a uz ovaj recept nikako nećete pogrešiti
Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu pihtija, a mi vam donosimo onaj koji smo više puta isprobali i uverili se da sa njim nema greške.
Sastojci:
- 3 suve i 3 sveže svinjske nogice
- 2 para svinjskih ušiju
- 3 svinjska repa
- 1 svinjska kolenica
- 1 teleća noga
- biber u zrnu
- so
- 4 glavice belog luka
Priprema:
Očistite dobro sve sastojke pa ih stavite u veću šerpu. Posolite i pobiberite pa sipajte litar vode. Kuvajte sve na tihoj vatri oko 5 sati. Skupljajte masnoću i penu koja će se nakupiti po površini. Kada meso bude samo otpadalo, znaćete da su pihtije kuvane. Sklonite šerpu sa šporeta i pustite da se ohladi. Procedite smesu kroz sito, a meso i kosti ostavite sa strane i iseckajte na komade. Onda te komade rasporedite po dubljim tanjirima, preko njih naseckajte beli luk i u svaki tanjir nalijte proceđenu tečnost. Ostavite pihtije u frižideru preko noći da se dobro ohlade. Izvadite iz frižidera, pospite mlevenom ljutom paprikom i služite.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)