OBAVEZNO SE JEDU NA BOGOJAVLJANJE Napravite jelo koje mnogi ne žele ni da probaju, a ne znaju šta propuštaju

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

U nastavku otkrivamo i kako.

OBAVEZNO SE JEDU NA BOGOJAVLJANJE Napravite jelo koje mnogi ne žele ni da probaju, a ne znaju šta propuštaju
Shutterstock

 

Pihtije su obavezne za Bogojavljenje na vašem stolu, a samo pravi vernici znaju da ih spreme.

U nastavku otkrivamo i kako.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 3 suve i 3 sveže svinjske nogice
  • 2 para svinjskih ušiju
  • 3 svinjska repa
  • 1 svinjska kolenica
  • 1 teleća noga
  • biber u zrnu
  • so
  • 4 glavice belog luka

Priprema:

Očistite dobro sve sastojke pa ih stavite u veću šerpu. Posolite i pobiberite pa sipajte litar vode. Kuvajte sve na tihoj vatri oko 5 sati. Skupljajte masnoću i penu koja će se nakupiti po površini. Kada meso bude samo otpadalo, znaćete da su pihtije kuvane. Sklonite šerpu sa šporeta i pustite da se ohladi. Procedite smesu kroz sito, a meso i kosti ostavite sa strane i iseckajte na komade. Onda te komade rasporedite po dubljim tanjirima, preko njih naseckajte beli luk i u svaki tanjir nalijte proceđenu tečnost. Ostavite pihtije u frižideru preko noći da se dobro ohlade. Izvadite iz frižidera, pospite mlevenom ljutom paprikom i služite.

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

Gastronomija

16:00

22 jun, 2024

Flekice sa kupusom i slaninom predstavljaju jedno od tradicionalnih jela u vojvođanskoj kuhinji. Ovo ukusno i brzo jelo često se sprema u domaćinstvima širom Vojvodine. Jednostavno za pripremu, spaja sočan kupus sa flekicama i slaninom, čineći ga idealnim izborom za brzinski ručak ili večeru.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading