RECEPT KOJI OKREPLJUJE TELO I LEČI BOLESTI! Treba je svaka SRPSKA KUĆA, POSEBNO KAD ZAHLADNI (FOTO)
Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti

Svaka domaćica ima svoj recept za domaću supu, a recept u nastavku je pogodan ako prvi put spremate.
Bez supe se ranije nije mogao zamisliti nijedan porodični ručak u bivšoj Jugoslaviji, zato je svaka domaćica imala u svojoj svesci po neki recept za ovo tradicionalno jelo na kašiku. Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Ova domaća supa je postala hit među ženama i muškarcima: Jede se umesto večere, a kilogrami i salo se samo tope
Gubljenje kilograma nije nimalo lak proces, ali redukovanje ishrane i fizička aktivnost glavni su saveznici u tome.

Ovako su naše bake pravile knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša
cela kokoška
zelen (šargarepa, peršun, paškanat, celer)
1 žumance
kisela pavlaka
sok od limuna
suvi biljni začin, biber
Priprema:
U šerpi skuvajte povrće i kokošku.
Kada se meso skuva, izvadimo ga iz supe, odvojim od kostiju, skinemo kožicu, pa meso iseckamo na sitne kockice.
Izvadite i povrće iz supe, iseckajke na kolutiće, pa zajedno sa mesom vratite u supu.
Dobro začinite, dodajte kiselu pavlaku, žumance i sok od limuna.
Kuvajte još malo i supa je spremna.

Kako se u Resavi pravila “ljutina za zimu”: Zaboravljen zeleni ajvar sa belim lukom i brašnom
U selima između Despotovca i Rekovca, žene su spremale posebnu zimnicu od zelene paprike, belog luka i brašna. “Ljutina” se nije mazala – već grabila kašikom, služila uz vruću proju i čuvala u podrumu kao oštar znak prave zime.

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave

Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.
Komentari(0)