RECEPT KOJI OKREPLJUJE TELO I LEČI BOLESTI! Treba je svaka SRPSKA KUĆA, POSEBNO KAD ZAHLADNI (FOTO)

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti

domaća supa
Printscreen/Youtube

Svaka domaćica ima svoj recept za domaću supu, a recept u nastavku je pogodan ako prvi put spremate.

Bez supe se ranije nije mogao zamisliti nijedan porodični ručak u bivšoj Jugoslaviji, zato je svaka domaćica imala u svojoj svesci po neki recept za ovo tradicionalno jelo na kašiku. Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti.

Sastojci:

cela kokoška

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

zelen (šargarepa, peršun, paškanat, celer)

1 žumance

kisela pavlaka

sok od limuna

suvi biljni začin, biber

Priprema:

U šerpi skuvajte povrće i kokošku.

Kada se meso skuva, izvadimo ga iz supe, odvojim od kostiju, skinemo kožicu, pa meso iseckamo na sitne kockice.

Izvadite i povrće iz supe, iseckajke na kolutiće, pa zajedno sa mesom vratite u supu.

Dobro začinite, dodajte kiselu pavlaku, žumance i sok od limuna.

Kuvajte još malo i supa je spremna.

@lepotesrbijee Top tri banje u Srbiji gde će vam biti toplo iako pada sneg: Ovo su zimski dragulji naše zemlje #lepotesrbije #banje #banjavrdnik #banjazdrelo #banjakanjiza #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - LepoteSrbije
supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading