NAJBOLJI STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Poslastica iz detinjstva - svako parče se topi u ustima
Najbolji starinski kolač sa višnjama je poslastica iz detinjstva, a svako parče se topi u ustima

Starinski kolači nas uvek mame da ih pojedemo što pre jer kako ukusom, tako i mirisom nas osvajaju iste sekunde.
Naše bake su poznate po najukusnijoj lenjoj piti, ali ni njihove razne pite i druge poslastice ne smemo da izostavimo.
Svi se sećamo kolača sa višnjama koji se topi u ustima jer je korica toliko mekana da ne možemo da se zasitimo jednim parčetom.
Možda vas zanima:

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
Možda vas zanima:

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
Možda vas zanima:

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
Ovo je najbolja starinska verzija i samo tako ćete ga ubuduće praviti.
Ovo je recept, a tu su i sastojci:
394 g zamrznutih višanja, bez peteljki i koštica
250 g višenamenskog brašna
1/2 kašičice ekstrakta badema
1 kašičica praška za pecivo
4 velika jaja
1/2 kašičice soli
250 g kristal šećera
227 g neslanog putera, omekšanog
Ovo je priprema:
Za najbolji kolač sa višnjama prirpemu obavezno počnite tako što ćete da zagrejete rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za tortumaslacem.
Rukama lagano pospite tepsiju brašnom, a zatim prospite višak. U srednju posudu dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Izmešajte da se sjedine. U velikoj posudi umutite puter i šećer električnim mikserom na srednjoj brzini dok ne postanu bledi i pahuljasti, oko 3 minuta.
Dodajte jaja, jedno po jedno, muteći dok se potpuno ne sjedine nakon svakog dodavanja. Ostružite posudu gumenom lopaticom do pola.
Testo treba da bude glatko, lagano i mekano.
Ako emulzija pukne nakon dodavanja jaja i testo se odvoji, možete dodati par kašika brašna i mešati samo dok ponovo ne postane glatko.
Dodajte ekstrakt badema i mešajte na maloj brzini da se sjedini
Umutite mešavinu brašna na maloj brzini ili je lagano umešajte gumenom lopaticom, samo dok se sastojci ne sjedine i ne ostanu tragovi brašna.
Prebacite testo u pripremljeni kalup za kolač. Lagano pritisnite višnje bez koštica u testo, praveći kružni uzorak. Ne pritiskajte ih previše duboko ili će ih torta obaviti dok se peče.
Pecite tortu oko 1 sat ili dok čačkalica umetnuta u centar torte ne izađe čista. Kolač treba da bude zlatna i da je narasla oko celih trešanja, koje bi još trebalo da se vide na vrhu.
Izvadite kolač iz rerne. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 do 15 minuta pre nego što izvadite kalup.
Pustite da se potpuno ohladi na rešetki pre serviranja.
Kada se ohladi poslužite kolač sa višnjama i uživajte.

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti
Komentari(0)