PITA GUŽVARA SA SIROM KAO IZ BAKINOG SMEDEREVCA: Najukusnija, a sastojci jeftini - recept samo za poželeti
Pita gužvara sa sirom je najukusnija, sastojci su jeftini, a kao da je napravljena iz bakinog smederevca

Pite su nam omiljene i možemo da ih jedemo u bilo koje doba.
Na njima smo i odrasli, a najukusnija nam je ona koju spreme naše bake.
Stari šporet na drva, vruća pita i jogurt su pun pogodak.
Možda vas zanima:

Seljačko jelo koje se na Balkanu pravi već vekovima: Recept je jedinstven i znali su ga naši stari samo
Priprema se od tankih kora sa bogatim filom, najčešće sa sirom i jajima uz dodatak kajmaka ili pavlake

8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju
Možda vas zanima:

Seljačko jelo koje se na Balkanu pravi već vekovima: Recept je jedinstven i znali su ga naši stari samo
Priprema se od tankih kora sa bogatim filom, najčešće sa sirom i jajima uz dodatak kajmaka ili pavlake

8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju
Možda vas zanima:

Seljačko jelo koje se na Balkanu pravi već vekovima: Recept je jedinstven i znali su ga naši stari samo
Priprema se od tankih kora sa bogatim filom, najčešće sa sirom i jajima uz dodatak kajmaka ili pavlake

8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju
I dan danas uživamo dok ih jedemo, a naravno na prvom mestu nam je sočna gibanica.
Sada je pred vama pita gužvara sa sirom koja kida ukusom, mekoćom i sočnošću.
Jedna je od najukusnijih, a nema mnogo mučenja oko spremanja.
Recept i sastojci su tu:
oko 250 do 300 ml mleka
500 g tankih kora
400 g sira
3 jaja
so
Priprema:
Umutiti jaja i dodati sir, te sve lepo sjediniti. Smesu posoliti u zavisnosti od slanoće sira, a zatim dodati mleko i sve lepo izmešati.
Nauljiti tepsiju za pečenje i prekriti je korom, a zatim na tu koru dodati još jednu, pa malo nauljiti.
Umakati koru, po koru u smesu, gužvati i slagati u tepsiju.
koliko je ostalo viška smese, preliti preko gibanice, prekriti gibanicu suvom korom, pa malo nauljiti.
Zatim, staviti još jednu koru preko i pouljiti. Od kvaliteta i ukusa sira najviše zavisi kakva će pita biti, odnosno da li će biti rastresita i ukusna.
Pitu peći na 200 stepeni, oko pola sata do 40 minuta.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Komentari(0)