PITA GUŽVARA SA SIROM KAO IZ BAKINOG SMEDEREVCA: Najukusnija, a sastojci jeftini - recept samo za poželeti
Pita gužvara sa sirom je najukusnija, sastojci su jeftini, a kao da je napravljena iz bakinog smederevca

Pite su nam omiljene i možemo da ih jedemo u bilo koje doba.
Na njima smo i odrasli, a najukusnija nam je ona koju spreme naše bake.
Stari šporet na drva, vruća pita i jogurt su pun pogodak.
Možda vas zanima:

8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju

Možda vas zanima:

8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju

Možda vas zanima:

8 najukusnijih slavskih pita: Slagana sa ovčijim sirom, niška gužvara, a kraljica među njima je šumadijska gibanica
Ove gibanice su savršene za svaku prigodu, posebno za slavu ili porodične okupljanja, i sigurno će oduševiti vaše goste. Pripremite ih sa ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju

I dan danas uživamo dok ih jedemo, a naravno na prvom mestu nam je sočna gibanica.
Sada je pred vama pita gužvara sa sirom koja kida ukusom, mekoćom i sočnošću.
Jedna je od najukusnijih, a nema mnogo mučenja oko spremanja.
Recept i sastojci su tu:
oko 250 do 300 ml mleka
500 g tankih kora
400 g sira
3 jaja
so
Priprema:
Umutiti jaja i dodati sir, te sve lepo sjediniti. Smesu posoliti u zavisnosti od slanoće sira, a zatim dodati mleko i sve lepo izmešati.
Nauljiti tepsiju za pečenje i prekriti je korom, a zatim na tu koru dodati još jednu, pa malo nauljiti.
Umakati koru, po koru u smesu, gužvati i slagati u tepsiju.
koliko je ostalo viška smese, preliti preko gibanice, prekriti gibanicu suvom korom, pa malo nauljiti.
Zatim, staviti još jednu koru preko i pouljiti. Od kvaliteta i ukusa sira najviše zavisi kakva će pita biti, odnosno da li će biti rastresita i ukusna.
Pitu peći na 200 stepeni, oko pola sata do 40 minuta.

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.
Komentari(0)