PITA GUŽVARA SA SIROM KAO IZ BAKINOG SMEDEREVCA: Najukusnija, a sastojci jeftini - recept samo za poželeti
Pita gužvara sa sirom je najukusnija, sastojci su jeftini, a kao da je napravljena iz bakinog smederevca
![PITA GUŽVARA SA SIROM KAO IZ BAKINOG SMEDEREVCA: Najukusnija, a sastojci jeftini - recept samo za poželeti](/data/images/2023-03-22/49328_screenshot-12_f.jpg?timestamp=1703631600)
Pite su nam omiljene i možemo da ih jedemo u bilo koje doba.
Na njima smo i odrasli, a najukusnija nam je ona koju spreme naše bake.
Stari šporet na drva, vruća pita i jogurt su pun pogodak.
I dan danas uživamo dok ih jedemo, a naravno na prvom mestu nam je sočna gibanica.
Sada je pred vama pita gužvara sa sirom koja kida ukusom, mekoćom i sočnošću.
Jedna je od najukusnijih, a nema mnogo mučenja oko spremanja.
Recept i sastojci su tu:
oko 250 do 300 ml mleka
500 g tankih kora
400 g sira
3 jaja
so
Priprema:
Umutiti jaja i dodati sir, te sve lepo sjediniti. Smesu posoliti u zavisnosti od slanoće sira, a zatim dodati mleko i sve lepo izmešati.
Nauljiti tepsiju za pečenje i prekriti je korom, a zatim na tu koru dodati još jednu, pa malo nauljiti.
Umakati koru, po koru u smesu, gužvati i slagati u tepsiju.
koliko je ostalo viška smese, preliti preko gibanice, prekriti gibanicu suvom korom, pa malo nauljiti.
Zatim, staviti još jednu koru preko i pouljiti. Od kvaliteta i ukusa sira najviše zavisi kakva će pita biti, odnosno da li će biti rastresita i ukusna.
Pitu peći na 200 stepeni, oko pola sata do 40 minuta.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)