NAJBOLJI ZIMSKI SPECIJALITET: Recept se prenosi sa kolena na koleno - najukusnije jelo
Naši stari se dave u kuvanom kiselom kupusu sa suvim svinjskim rebrima, a recept za najukusnije jelo se prenosi sa kolena na koleno

Sa hladnim zimskim danima su stigli i najbolji zimski specijaliteti.
Ljudi koji poste već uveliko su spremali starinski prebranac uz turšiju koju su napravili za zimu.
Naravno osim prebranca tu su i sarma, pasulj, kao i razna druga jela...
Možda vas zanima:

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Možda vas zanima:

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Možda vas zanima:

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Ono što nas najviše obraduje jeste kuvani kiseli kupus kakav najbolje prave naše majke i bake.
Takav jedan je sada pred vama sa suvim svinjskim rebrima.
Prste ćete polizati koliko je dobar.
Tu su sastojci kao i recept:
ulje - 4 kašike
kiseli kupus - 2 srednje glavice
voda - 2 l
crni luk - 1 komad
biber - 1/2 kašičica
beli luk - 4 čena
lovorov list - 2 komada
praziluk beli deo - 1 komad
suva svinjska rebra - 200 g
Sledi najbolji deo, a to je priprema:
Staviti isečeni luk i isečeni praziluk na ulje da se dinsta.
Kiseli kupus iseći na trake i malo vodom proprati pre kuvanja. Beli luk krupno iseći i staviti da se dinsta. Na kraju staviti kiseli kupus da se dinsta 10 minuta.
Preliti vodom i staviti suva svinjska rebra, lovorov list i biber. Kuvati oko sat vremena.
Prijatno uz kuvani kiseli kupus sa suvim svinjskim rebrima!

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež

Zapečena kaša iz sela Vina kod Negotina: Doručak od tri sastojka koji hrani dušu
U selima Timočke Krajine, zapečena kaša je nekada bila omiljeni doručak težaka. Pravljena od krompira, crnog luka i kukuruznog brašna, jednostavna je, ali zasitna, i pečena do zlatne hrskavosti u zemljanoj posudi. Danas je gotovo zaboravljena, ali još uvek se sprema u nekoliko domaćinstava u okolini Negotina.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari(0)