NAJBOLJI ZIMSKI SPECIJALITET: Recept se prenosi sa kolena na koleno - najukusnije jelo
Naši stari se dave u kuvanom kiselom kupusu sa suvim svinjskim rebrima, a recept za najukusnije jelo se prenosi sa kolena na koleno

Sa hladnim zimskim danima su stigli i najbolji zimski specijaliteti.
Ljudi koji poste već uveliko su spremali starinski prebranac uz turšiju koju su napravili za zimu.
Naravno osim prebranca tu su i sarma, pasulj, kao i razna druga jela...
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Ono što nas najviše obraduje jeste kuvani kiseli kupus kakav najbolje prave naše majke i bake.
Takav jedan je sada pred vama sa suvim svinjskim rebrima.
Prste ćete polizati koliko je dobar.
Tu su sastojci kao i recept:
ulje - 4 kašike
kiseli kupus - 2 srednje glavice
voda - 2 l
crni luk - 1 komad
biber - 1/2 kašičica
beli luk - 4 čena
lovorov list - 2 komada
praziluk beli deo - 1 komad
suva svinjska rebra - 200 g
Sledi najbolji deo, a to je priprema:
Staviti isečeni luk i isečeni praziluk na ulje da se dinsta.
Kiseli kupus iseći na trake i malo vodom proprati pre kuvanja. Beli luk krupno iseći i staviti da se dinsta. Na kraju staviti kiseli kupus da se dinsta 10 minuta.
Preliti vodom i staviti suva svinjska rebra, lovorov list i biber. Kuvati oko sat vremena.
Prijatno uz kuvani kiseli kupus sa suvim svinjskim rebrima!

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)