SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep

Iako su neke velike slave već prošle, neke tekm i dolaze, kao i praznici, pa će vam tako novi specijaliteti biti biti od velike koristi.
Znamo da domaćice veliki trud ulažu u predjelo da bi bilo bogato raznim salatama, slanim rolatima, ruskom salatom, mimozom, pa i mekanim kiflicama.
Većina gostiju se zasiti dok na red dođe supa, sarma, pečenje...
Ono što je interesantno jeste da je Doboš torta jedna od najpoznatijih u našoj zemlji, ali sada je pred vama slana Doboš torta kojom ćete očarati goste.
Ukusna, kremasta, jednostavna...
Ovi sastojci idu za taj recept:
krem sir ili puter
6 kriški šunke
6 kriški tvrdog sira
Sada sledi najbitniji deo, a to je priprema:
Kupite sir i šunke slične veličine. Uzmite parče sira, pa premažite krem sirom ili puterom, preko stavite šunku, pa opet premažite krem sirom ili puterom.
Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke.
6 kriški tvrdog sira
Sada sledi najbitniji deo, a to je priprema:
Kupite sir i šunke slične veličine. Uzmite parče sira, pa premažite krem sirom ili puterom, preko stavite šunku, pa opet premažite krem sirom ili puterom.
Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke.
Isecite oblik koji želite i čuvajte slanu Doboš tortu u frižideru do serviranja, naravno pokrivenu providnom folijom.
Ovo je najbolje predjelo za slavu koje možete da spremite gostima.
Prijatno!

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Komentari(0)