SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
Iako su neke velike slave već prošle, neke tekm i dolaze, kao i praznici, pa će vam tako novi specijaliteti biti biti od velike koristi.
Znamo da domaćice veliki trud ulažu u predjelo da bi bilo bogato raznim salatama, slanim rolatima, ruskom salatom, mimozom, pa i mekanim kiflicama.
Većina gostiju se zasiti dok na red dođe supa, sarma, pečenje...
Ono što je interesantno jeste da je Doboš torta jedna od najpoznatijih u našoj zemlji, ali sada je pred vama slana Doboš torta kojom ćete očarati goste.
Ukusna, kremasta, jednostavna...
Ovi sastojci idu za taj recept:
krem sir ili puter
6 kriški šunke
6 kriški tvrdog sira
Sada sledi najbitniji deo, a to je priprema:
Kupite sir i šunke slične veličine. Uzmite parče sira, pa premažite krem sirom ili puterom, preko stavite šunku, pa opet premažite krem sirom ili puterom.
Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke.
6 kriški tvrdog sira
Sada sledi najbitniji deo, a to je priprema:
Kupite sir i šunke slične veličine. Uzmite parče sira, pa premažite krem sirom ili puterom, preko stavite šunku, pa opet premažite krem sirom ili puterom.
Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke.
Isecite oblik koji želite i čuvajte slanu Doboš tortu u frižideru do serviranja, naravno pokrivenu providnom folijom.
Ovo je najbolje predjelo za slavu koje možete da spremite gostima.
Prijatno!
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)