Napravite pitu sa sirom, ali BEZ KORA: Jednostavno i ukusno pecivo
Pita sa sirom može da se napravi i bez kora

Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca ili 1 suvi
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 300-350 g brašna ili (2 lončića od 200 g puna do vrha)
- 150 g feta sira
- 100 g izrendanog kackavalja
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
U vanglicu sipati mlako mleko, dodati šećer i kvasac i zicom razmutiti. Dodati ulje, jaje, brašno i zamesiti varjačom mekše testo. Pokriti i ostaviti 10 minuta pokriveno. Tepsiju obložiti pek paprirom, pa je malo podmazati uljem.
Testo istresti u tepsiju i brašnjavim rukama ga poravnati na veličinu prečnika 30 cm, prema tepsiji. Izmešati oba sira.
Testo premazati jajetom pa istresti oba izmešana sira i rasporedit.
Ostaviti da do kraja ostane sa dva prsta širine bez sira. Tu ivicu posuti debljim slojem susama.
Ostaviti 10 minuta, pa peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni C 30 minuta. Prijatno!

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)