Napravite pitu sa sirom, ali BEZ KORA: Jednostavno i ukusno pecivo
Pita sa sirom može da se napravi i bez kora
 
                                Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca ili 1 suvi
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 300-350 g brašna ili (2 lončića od 200 g puna do vrha)
- 150 g feta sira
- 100 g izrendanog kackavalja
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
U vanglicu sipati mlako mleko, dodati šećer i kvasac i zicom razmutiti. Dodati ulje, jaje, brašno i zamesiti varjačom mekše testo. Pokriti i ostaviti 10 minuta pokriveno. Tepsiju obložiti pek paprirom, pa je malo podmazati uljem.
Testo istresti u tepsiju i brašnjavim rukama ga poravnati na veličinu prečnika 30 cm, prema tepsiji. Izmešati oba sira.
Testo premazati jajetom pa istresti oba izmešana sira i rasporedit.
Ostaviti da do kraja ostane sa dva prsta širine bez sira. Tu ivicu posuti debljim slojem susama.
Ostaviti 10 minuta, pa peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni C 30 minuta. Prijatno!
 
            Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
 
            Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
 
                 
            
Komentari(0)