Napravite pitu sa sirom, ali BEZ KORA: Jednostavno i ukusno pecivo
Pita sa sirom može da se napravi i bez kora
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca ili 1 suvi
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 300-350 g brašna ili (2 lončića od 200 g puna do vrha)
- 150 g feta sira
- 100 g izrendanog kackavalja
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
U vanglicu sipati mlako mleko, dodati šećer i kvasac i zicom razmutiti. Dodati ulje, jaje, brašno i zamesiti varjačom mekše testo. Pokriti i ostaviti 10 minuta pokriveno. Tepsiju obložiti pek paprirom, pa je malo podmazati uljem.
Testo istresti u tepsiju i brašnjavim rukama ga poravnati na veličinu prečnika 30 cm, prema tepsiji. Izmešati oba sira.
Testo premazati jajetom pa istresti oba izmešana sira i rasporedit.
Ostaviti da do kraja ostane sa dva prsta širine bez sira. Tu ivicu posuti debljim slojem susama.
Ostaviti 10 minuta, pa peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni C 30 minuta. Prijatno!
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)