JUŽNJACI KISELE KUPUS NA NAJBOLJI NAČIN: Ne kvari se, a sarma je najukusnija - srpska zimnica koja se ne zaboravlja
Južnjaci kisele kupus na najbolji način na koji se ne kvari, a sarme budu najukusnije, srpska zimnica koja ne može da se zaboravi
Nakon što ste pripremili barene paprike, ajvar, ljutenicu, vreme je da se bacite i kiseljenje kupusa.
Osim jednostavnog kupusa ribanca od kojeg se pravi najbolji podvarak, znamo da su sarme najukusnije od listova kiselog kupusa.
Južnjaci prave drugačije od naših baka, a toliko je dobar da ćete jedva čekati priliku da ga iskoristite.
Možda vas zanima:
AKO PRESOLITE KISELI KUPUS: Bez brige, samo dodajte jedno povrće, napraviće čudo!
Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.
Vreme je da se kiseli kupus: Kako da znate koliko je soli dovoljno?
Ako ove godine spremate zimnicu, oktobar je idealno vreme da kiselite kupus
Možda vas zanima:
AKO PRESOLITE KISELI KUPUS: Bez brige, samo dodajte jedno povrće, napraviće čudo!
Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.
Vreme je da se kiseli kupus: Kako da znate koliko je soli dovoljno?
Ako ove godine spremate zimnicu, oktobar je idealno vreme da kiselite kupus
Možda vas zanima:
AKO PRESOLITE KISELI KUPUS: Bez brige, samo dodajte jedno povrće, napraviće čudo!
Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.
Vreme je da se kiseli kupus: Kako da znate koliko je soli dovoljno?
Ako ove godine spremate zimnicu, oktobar je idealno vreme da kiselite kupus
Za ovu zimnicu po njihovom receptu su izdvojeni sastojci:
vinobran
60 kg kupusa
biber u zrnu
2 kg soli
šećer
ren
cvekla
Priprema: Kupus oprati i očistiti. Koren glavice kupusa izvrteti i okrenuti na gore. Sipati po malo soli u svaku glavicu.
Kada se glavice lepo poređaju, preliti vodom u kojoj je rastvorena preostala so. Da bi rasol bio dobar i lepe boje, treba staviti cveklu, koren rena i oko 1/2 kg šećera i biber u zrnu.
Kupus pritisnuti kamenom da ne pliva po površini i na svakih 7 dana pretakati, i ako je otrebno dodati još soli.
Kada je kupus sasvim dobro kiseo, odliti suvišan rasol, dodati vinobran (zavisno od količine kupusa), pretočiti rasol i ne koristiti ga desetak dana, dok se ne izbistri.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)