GENERACIJE SU ODRASLE NA OVOM SLATKIŠU Recept za neodoljive puslice koji će vas ostaviti bez teksta

Miloš Milenović

18:00

Gastronomija 0

Nema greške sa ovim receptom.

puslice
Shutterstock

 

Za ove tradicinalne kolačiće vam ne treba više od tri sastojka, a priprema je toliko jednostavna da je kao stvorena za početnike... Uživajte!

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Belanca staviti u dublji sud za mešanje, dodati prstohvat soli, pa mikserom mutiti dva minuta. Nakon toga umešati kristal šećer, te mutiti još desetak minuta, odnosno dok se ne dobije čvrsta i gusta smesa. Kad je gotova, smesu prebaciti u poslastičarski špric ili kesu.

Pleh obložiti papirom za pečenje, pa pažljivo istiskivati smesu i oblikovati puslice. Rernu zagrejati na 110 stepeni, te sušiti puslice oko dva sata. Ohladiti i poslužiti sa svežim voćem.

Uživajte!

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading