SJAJAN TRIK: Kako da se u otvorenoj tegli nikada ne stvori BUĐ
Ovo je jedan od onih kuhinjskih trikova koji ne košta ništa, a donosi mnogo.

Jedna je žena iz Velike Britanije na Fejsbuku podelila super trik s kojima se namirnice u teglama neće pokvariti, odnosno na njima se neće stvoriti plesan – a stručnjaci se slažu da deluje, prenosi news.com.au.
Ona sve svoje tegle okreće naopako, a u jednoj Fejsbuk grupi kaže kako s tom metodom štedi i sprečava bacanje hrane.
“Jednom kada je otvorite, teglu vratite u frižider, ali na obrnutu stranu. Okrenite ih naopako kako se ne bi stvorila plesan. Štedite novac i vreme”, napisala je.
Možda vas zanima:

Ako veš sušite u kući, obavezno nabavite ovu biljku: Stručnjaci tvrde da nepogrešivo uklanja buđ i prašinu iz doma
Naučnici iz NASE podelili su listu biljaka za koje se veruje da teraju prašinu iz kuće i da uklanjaju toksine iz doma

3 PRIRODNA SREDSTVA KOJA "BRIŠU" BUĐ I VLAGU SA ZIDOVA: Ne ostaju fleke, a zidovi su čisti tokom dugog perioda
Ukoliko muku mučite sa vlagom i buđom na zidovima, isprobajte prirodne načine čišćenja kuće
Druge su joj Fejsbuk korisnice zahvalile na ovom savetu, a jedna je ispričala kako je trik isprobala sa sosom od paradajza i kako se nije pokvario.
Možda mislite kako će celi frižider biti neuredan zbog ove metode, ali stručnjaci kažu da je ovo odličan način čuvanja hrane, jer kada teglu okrenete naopako, jako malo vazduha ulazi unutra i gotovo je nemoguće da se pokvari.
Još jedan savet je da uvek hranu iz tegle kao što je pekmez, sos od paradajza ili neki drugi namaz, uvek uzimate isključivo čistim priborom i držite otvoreno što je kraće moguće.

Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.

Lepinje iz Crne Bare kod Bogatića: Pogače pečene pod peskom i crepuljom
U selu Crna Bara, na obali Drine, žene su nekada svakodnevno mesile tanke lepinje koje su se pekle zakopane u žar, prekrivene peskom i crepuljom. Ova drevna tehnika, danas gotovo zaboravljena, bila je osnova ishrane mačvanske ravnice.

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež

Zapečena kaša iz sela Vina kod Negotina: Doručak od tri sastojka koji hrani dušu
U selima Timočke Krajine, zapečena kaša je nekada bila omiljeni doručak težaka. Pravljena od krompira, crnog luka i kukuruznog brašna, jednostavna je, ali zasitna, i pečena do zlatne hrskavosti u zemljanoj posudi. Danas je gotovo zaboravljena, ali još uvek se sprema u nekoliko domaćinstava u okolini Negotina.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.
Komentari(0)