Autentični SRPSKI desert: Recept za oplenačke palačinke koji će vas oboriti s nogu
Posebno ćete obradovati najmlađe članove porodice
Proslavljeni specijalitet iz Šumadije osvojio je mnoge ugledne goste iz sveta koji su dolazili u Srbiju.
Sastojci:
- 10 palačinki
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 100 g suvih šljiva
- 50 g cimeta
- 2 dl mleka
- 6 ulupanih belanaca
Shutterstock
Možda vas zanima:
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Priprema:
Orahe prokuvati na zaslađenom mleku sa cimetom. Kada se orasi ohlade, pomešati sa tri ulupana belanceta. Palačinke premazivati orasima i slagati na sprat dok se ne utroši svih 10 palačinki. Sa snegom od preostalih belanaca premazati palačinke i ukrasiti suvim šljivama kojima su izvađene koštice. Posuti kristal šećerom i zapeći u rerni 5 minuta. Palačinke služiti tople.
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Komentari(0)