Autentični SRPSKI desert: Recept za oplenačke palačinke koji će vas oboriti s nogu
Posebno ćete obradovati najmlađe članove porodice

Proslavljeni specijalitet iz Šumadije osvojio je mnoge ugledne goste iz sveta koji su dolazili u Srbiju.
Sastojci:
- 10 palačinki
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 100 g suvih šljiva
- 50 g cimeta
- 2 dl mleka
- 6 ulupanih belanaca

Možda vas zanima:

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.
Priprema:
Orahe prokuvati na zaslađenom mleku sa cimetom. Kada se orasi ohlade, pomešati sa tri ulupana belanceta. Palačinke premazivati orasima i slagati na sprat dok se ne utroši svih 10 palačinki. Sa snegom od preostalih belanaca premazati palačinke i ukrasiti suvim šljivama kojima su izvađene koštice. Posuti kristal šećerom i zapeći u rerni 5 minuta. Palačinke služiti tople.

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)